AKTUALNO

Požar v božični noči

Objavljeno: torek, 28. 12. 2021 ob 8:42 | Spletno uredništvo

V noči na praznični, 25. december, so na pomoč klicali gasilce iz Črnega Vrha, kjer so ognjeni zublji zajeli garažo in ostrešje hleva, ogrožena pa so bila tudi bližnja poslopja. Gasilci iz Črnega Vrha, Godoviča, Idrije in Spodnje Idrije so po več urah požar ukrotili.

pozari-28-12-21.jpg

foto: PGD Idrija

Požar na ostrešju garaže so prvi opazili domačini nekaj pred 2. uro. Klicu na pomoč so se najprej odzvali domači gasilci iz Črnega Vrha, ki so domačinom pomagali pri reševanju 20 glav govedi iz gorečega hleva. Ogenj je iz ostrešja garaže hitro preskočil na ostrešje hleva, saj so se vnele senene bale na podstrešju. Ob prihodu prve ekipe gasilcev iz Idrije, je bil požar že zelo razširjen. Gasilci so se soočili z dejstvom, da iz javnega hidranta ne morejo dobiti dovolj vode za uspešno gašenje. Zato je poveljnik gasilske zveze Boris Peternelj odredil še vpoklic gasilske enote iz Spodnje Idrije in iz Godoviča ter sodobne gasilske platforme iz Idrije. Gasilci so si ob gašenju razvitega požara prizadevali predvsem za varovanje bližnjih hiš, saj je ogenj ogrožal tudi te.

Po treh urah spopadanja z ognjeno nevarnostjo, so gasilci nevarnost premagali. V akciji je sodelovalo okoli 50 gasilcev iz Idrije, Črnega Vrha, Godoviča in Spodnje Idrije z vso potrebno mehanizacijo.

Zakaj je zagorelo ob garaži dan po požaru v Črnem Vrhu še ne vedo. Kraj dogodka so si takoj naslednji dan ogledali policisti in forenziki, ki bodo skušali najti vzrok požara, ki je lastnikom povzročil za vsaj 30.000 evrov škode. K sreči požar ni uničil garaže in vseh strojev v njej, saj ima garaža betonsko ploščo na stropu in ta je obvarovala kmetijsko mehanizacijo pred požarom. Domačini so ob pomoči gasilcev uspeli iz gorečega hleva rešiti tudi 20 glav govedi. Kljub temu pa je na požarišču ostalo uničeno poslopje brez ostrešja in strehe.

pozari-28-12-21-5.jpg

V akciji je sodelovalo okoli 50 gasilcev iz Idrije, Črnega Vrha, Godoviča in Spodnje Idrije z vso potrebno mehanizacijo.

pozari-28-12-21-2.jpg