Plezalna nesreča v Strugu

Objavljeno: ponedeljek, 1. 3. 2021 ob 7:22 - zadnja posodobitev: 1. 3. 2021 ob 13:45 | Spletno uredništvo

V nedeljo, 28. februarja, se je zgodila plezalna nesreča v Plezalnem vrtcu v Strugu. Reševalci so ponesrečenca odpeljali s helikopterjem.

foto: PGD Idrija

V nesreči, ki se je zgodila v Plezalnem vrtcu v Strugu, se je ponesrečil 28-letni plezalec iz okolice Ljubljane. Med plezanjem ga je z varovalno vrvjo na tleh varovala soplezalka. Ko je priplezal na višino 15 metrov od tal, je izgubil oprijem v steni in brez varovalne vrvi, ki se mu je odvezala iz varovalnega pasu, padel na tla. Prvo pomoč so ponesrečencu nudili soplezalka in mimoidoči.

Reševalne službe so prošnjo za posredovanje prejele nekaj minut pred 13. uro. Na pomoč so se odpravili gasilci in ekipa nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Idrija. Reševalci so za posredovanje zaprosili še helikopter slovenske policije s prehospitalno zdravstveno reševalno ekipo. Gasilci so pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega plezalca in prenosu do mesta, kjer so ga dvignili v helikopter in po najkrajši poti prepeljali do urgence v Kliničnem centru v Ljubljani. V reševalni akciji so sodelovali tudi reševalci Gorske reševalne službe Tolmin.

Kraj nesreče so si ogledali tudi policisti, ki so v prvem poročilu tujo krivdo izključili.