Pika v logotipu ima svojo zgodbo

Objavljeno: petek, 20. 11. 2020 ob 18:26 | Spletno uredništvo

peter-lahajnar-20-11-2020-5.jpg

Oblikovanje celostne grafične podobe je strokovno in zahtevno opravilo, ki terja izdelavo obsežnih študij in sodelovanje številnih deležnikov. Zavod za turizem Idrija je v vlogi skrbnika javnosti predstavil novo celostno grafično podobo destinacije Idrija, ki jo je izdelal Peter Lahajnar.

Kot je v predstavitvi v oddaji Aktualno v TV studiu Idrijskih novic povedal avtor te podobe, je za njim in sodelavci skoraj leto dni dela od iskanja korenin in prepoznavnih simbolov, barvnih rešitev do konstruiranja nove pisave. To je poimenoval Ahac, saj izraža številne v Idriji prepoznane atribute. Pri poimenovanju pa niso imeli težav, saj je sveti Ahacij zavetnik idrijskih rudarjev in s tem neločljivo povezan s preteklostjo, dediščino in izročilom mesta ter rudnika.

VIDEO POSNETEK

peter-lahajnar-20-11-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

V tem času se poslužujemo virtualnih predstavitev. Je pa dejstvo, da se oblikovalske rešitve veliko lažje predstavi v živo.

Kako je nastajal nov logotip in v katerih barvah ga je dovoljeno uporabljati, pa si poglejte v posnetku pogovora avtorja Petra Lahajnarja z urednikom Damijanom Bogatajem.

in-studio.jpg