AKTUALNO

Pijana voznica zrušila »kandelaber«

Objavljeno: ponedeljek, 27. 12. 2021 ob 7:36 | Spletno uredništvo

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili novico, da se je v noči na 24. december na idrijski avtobusni postaji zgodila nenavadna prometna nesreča. Povzročila jo je pijana 44-letna voznica osebnega avtomobila.

pijana voznica-27-12-21.jpg

Voznica osebnega avtomobila je vozila po Lapajnetovi ulici od nekdanjega Hotela Didič proti trgovini Špar. V blagem desnem zavoju ob trgovini Mercator pa ni zavila desno ampak je z nezmanjšano hitrostjo zapeljala na nasprotni vozni pas in preko njega še na pločnik in iz tega na parkirišče avtobusne postaje. Tam je najprej s prednjim levim delom avtomobila trčila v levi bočni del tam parkiranega avtobusa. Vozilo je po trčenju odbilo v desno, kjer je s prednjim delom avtomobila trčila v drog javne razsvetljave. Drog se je odlomil in padel na drug parkiran avtobus.

Na kraj dogajanja je bila napotena patrulja idrijskih policistov. Ti so povzročiteljici nezgode odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat tega je pokazal, da je bila voznica med vožnjo pod vplivom alkohola, saj je imela 0.73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so zoper voznico ukrepali, čaka pa jo še obravnava na sodišču. Kolikšno škodo je povzročila na javni razsvetljavi in dveh avtobusih, ta trenutek še ni znano.

pijana voznica-27-12-21-2.jpg

fotografije so simbolične