Petrol postavlja ultrahitre polnilnice

Objavljeno: ponedeljek, 15. 3. 2021 ob 15:12 | Spletno uredništvo

Petrol je na prodajnem mestu Kozina postavil svojo prvo ultrahitro polnilnico za električne avtomobile, ki omogoča polnjenje z močjo do 350 kilovatov. V prvi polovici leta bo postavil še tri ultrahitre električne polnilnice, od tega dve v Sloveniji in eno na Hrvaškem, so sporočili iz družbe.

petrol-15-3-2021.jpg

V Kozini bodo svoje baterije istočasno lahko polnila štiri električna vozila, in sicer dve na hitri polnilnici in dve na ultrahitri polnilnici. Prvi Petrolovi ultrahitri električni polnilnici na prodajnem mestu v Kozini bodo v letošnjem letu sledile še tri, in sicer na prodajnih mestih Maribor Vzhod in Tepanje Zahod v Sloveniji ter v kraju Dugopolje pri Splitu, kjer bo ultrahitra polnilnica postavljena pred nakupovalnim središčem.

»Električna polnilna infrastruktura predstavlja enega od dveh glavnih segmentov Petrolovega trajnostnega in inovativnega poslovanja. S širjenjem omrežja polnilnic v Petrolu sledimo zastavljeni strategiji in viziji, kjer želimo postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo,« je izpostavil član uprave Petrola Jože Bajuk.

»Naša prva ultrahitra polnilnica predstavlja pomemben korak razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu, državi in regiji. S postavitvijo ultrahitrih polnilnic svojim uporabnikom omogočamo, da električne avtomobile napolnijo v najkrajšem možnem času. S tem bistveno izboljšujemo uporabniško izkušnjo in se dodatno umeščamo kot najbolj celovit ponudnik trajnostne mobilnosti v regiji,« je za STA dejal vodja razvojne trajnostne mobilnosti v Petrolu Tadej Smogavec.

Na Idrijskem in Cerkljanskem ima družba Petrol dve polnilnici. Prva je nameščena na parkirišču pred hotelom Kendov dvorec in druga pred upravnim poslopjem podjetja Hidria.

petrol-15-3-2021-2.jpg

Cilj družbe Petrol je do leta 2025 postaviti več kot 1.300 novih električnih polnilnic. V letošnjem letu so že postavili deset novih električnih polnilnic, med katerimi so tri hitre in ena ultrahitra. Petrol ima trenutno v Sloveniji 150 svojih polnilnic, dodatno pa upravlja še 25 polnilnic.

Na Idrijskem in Cerkljanskem ima družba Petrol dve polnilnici. Prva je nameščena na parkirišču pred hotelom Kendov dvorec in druga pred upravnim poslopjem podjetja Hidria. Kdaj bodo te nadgradili v ultrahitre in širili mrežo, ni znano.