Petje druži tudi pevce in njihovo občinstvo

Objavljeno: 16. 12. 2019 ob 7:17

Glasba je ena tistih stvari, ki so vedno združevale ljudi po vsem svetu. V Sloveniji nas najbolj združuje zborovsko petje, saj je znano, da je največ ljubiteljskih kulturnih dejavnosti pri nas povezanih prav z zborovskim petjem. Črni Vrh ni v tem nobena izjema, to so letos znova dokazale tudi pevke Ženskega pevskega zbora Ivan Rijavec, ki so na svojem letnem koncertu napolnile črnovrško dvorano. 

Avtor: Polona Rudolf Žigon

letni koncert zepz ivan rijavec-13-12-19

Letošnji koncert, ki je potekal na prvo adventno nedeljo, 1. decembra, so naslovile Zapojmo pesem, v program pa je zborovodkinja Katja Bajec Felc uvrstila dela primorskih glasbenih ustvarjalcev, od starejših pa do sodobnih avtorjev, zato so bile tudi skladbe zelo raznolike, vsem pa je bilo skupno, da so jih pevke zapele s strastjo ter melodično in interpretativno dovršeno. 
Tudi na tokratnem koncertu niso manjkali gostje. Letos so medse povabile Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec iz Ljubljane, ki ga sestavljajo pretežno primorski študentje, ki študirajo v okviru Univerze v Ljubljani. Prav v Črnem Vrhu jih je na nastopu prvič vodil novi zborovodja Jakob Barbo. S svojim petjem so navdušili poslušalce in si prislužili dolge aplavze. 

katja-bajec-felc---13-12-019.jpg

Katja Bajec Felc, zborovodkinja ŽePZ Ivan Rijavec

vinko-vodopivec-dirigent---13-12-019.jpg

Jakob Barbo, zborovodja Primorskega akademskega zbora Vinko Vodopivec

Koncert sta povezovali članici ženskega zbora Lilijana Homovec in Sonja Mozetič, ki sta občinstvo popeljali skozi koncert in v začetek najlepšega prazničnega časa v letu. Oba zbora sta tudi skupaj zapela, Vodopivci pa so medse na oder povabili vse bivše člane zbora, ki so bili v dvorani, da so skupaj zapeli svojo neuradno himno, Vodopivčevo Žabe. 
Večer se je zaključil v prijetnem vzdušju z druženjem nastopajočih in poslušalcev v dvorani in tako je bilo znova dokazano, da petje ne druži le pevcev med seboj, ampak da druži tudi pevce in njihovo občinstvo.

Letos so medse povabile Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec iz Ljubljane, ki ga sestavljajo pretežno primorski študentje, ki študirajo v okviru Univerze v Ljubljani.