Peljhan in Čar bosta jubilej obeležila na Hrvaškem

Objavljeno: sreda, 21. 4. 2021 ob 7:38 | Avtor besedila: Erik Logar

Konec tedna bo na Hrvaškem potekal tretji reli letošnjega svetovnega prvenstva, med nastopajočimi pa bo tudi idrijska posadka Darko Peljhan – Matej Čar. Za oba voznika bo tokratni nastop minil tudi v znamenju prav posebnih jubilejev.

peljhan-21-4-2021-1.jpeg
peljhan-21-4-2021-3.jpeg

vse fotografije: motorsand4x4.com

Prav v času relija na Hrvaškem bo namreč minilo točno 30 let, odkar se je Darko Peljhan prvič preizkusil v vlogi voznika relija, ter 20 let od prvega nastopa Mateja Čarja na reliju. Nastop na Hrvaškem bo za Darka Peljhana peti nastop na relijih svetovnega prvenstva, trikrat do sedaj je bil v vlogi voznika in enkrat v vlogi sovoznika. Še posebej je ljubiteljem avtošporta ostal v spominu nastop na reliju Monte Carlo leta 1995, ko sta s sovoznikom Miranom Kacinom kot prva slovenska posadka uspela pripeljati do cilja te prestižne preizkušnje. Za Mateja Čarja pa bo to drugi nastop na dirki najvišje ravni, prvič je bilo to leta 2007, ko je bil sovoznik Mitje Prezlja na reliju v Nemčiji.

Peljhan in Čar bosta nastopila s škodo fabio R5, kar bo zanju prvi nastop s takim dirkalnikom. Pred samim odhodom na Hrvaško sta že opravila test vozila in prvi vtisi so bili zelo pozitivni.

peljhan-21-4-2021-6.jpeg

20 hitrostnih preizkušenj

v skupni dolžini 300 kilometrov

Na Hrvaškem reliju bosta nastopila s štartno številko 64, ob progi pa se pričakuje tudi številne navijače iz Idrije, ki bodo zagotovo navdušeno stiskali pesti za idrijsko posadko. Start dirke bo v četrtek v večernih urah, cilj pa v zgodnjem nedeljskem popoldnevu. Do cilja bodo sicer morale posadke prevoziti 20 hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 300 kilometrov.

peljhan-21-4-2021-4.jpeg