Patricija Horvat odšteva dneve do odhoda

Objavljeno: četrtek, 4. 3. 2021 ob 7:24 - zadnja posodobitev: 4. 3. 2021 ob 12:07 | Spletno uredništvo

V petek, 18. marca, se bo na POP TV pričela sedma sezona zelo gledane serije kuharskih oddaj z naslovom MasterChef Slovenija, ki je narejena po britanski licenci. V tekmovanju se pomeri šestnajst ljubiteljskih kuharjev, ki se v vsaki oddaji preizkusijo v enem od kuharskih izzivov. Njihovi krožniki nastajajo pod budnim očesom priznanih slovenskih chefov, ki tudi ocenijo jedi in domov pošljejo tekmovalca z najslabšim krožnikom. V finalni oddaji se pomerita dva finalista. Zmagovalec domov odnese naziv MasterChef Slovenija, pokal in 50.000 evrov.

foto: Ana Gregorič

Njen prvi kuharski spomin seže v čas osnovne šole, ko je morala po spletu naključij sama dokončati družinsko kosilo. Takrat se je navdušila nad kuhanjem, okusi in videzom hrane. Še danes pa se spominja tudi družinskega kosila na Sinjem Vrhu, kjer je prvič okušala pečeno ajdovo polento, nekaj tako preprostega, a božanskega okusa.

Nad eksperimentiranjem v kuhinji ni posebej navdušena, saj stavi na klasiko. Sama ugotavlja, da ima najmanj spretnosti pri pripravi sladic, če pa bi morala izbirati med pečenjem ali kuhanjem, bi se odločila za kuhanje. Na vprašanje, s čim bo navdušila sodnike, pa odgovarja takole: »Sodnike upam da bom navdušila s tem, kar sem. Človek, ki obožuje hrano in človek, ki se je pripravljen veliko naučiti. Upam da vsi sodelujoči in gledalci spoznajo, da sem ena super zabavna oseba, ki uživa v vsem, kar se ji bo zgodilo.«

Pripravljena pa je tudi na težke preizkušnje, s katerimi se bo soočala tekom tekmovanja. Samih kamer se ne boji in zato suvereno in optimistično stopa v ta projekt. In kot prava Idrijčanka seveda ponosno pove, da ni odličnega kosila brez idrijskih žlikrofov. Že kar nekaj časa jo v hlačnem žepu kot amulet za srečo spremlja ledr žlikrof. Gre za repliko pravega žlikrofa, ki ga iz usnja izdeluje priznana oblikovalka Urška Pirc. Patricija je prepričana, da ji bo prinesel srečo tudi v tekmovanju.

»Upam, da mi sodniki v oddaji ne bodo naročili izdelave žlikrofov, saj pripravo te tradicionalne jedi zelo spoštujem in ne bi rada tvegala prepirov med idrijskimi gospodinjami o tej ali oni podrobnosti,« je pred pričetkom tekmovanja za Idrijske novice še povedala Patricija Horvat.

Med šestnajst izbranih tekmovalcev letošnje serije se je uvrstila tudi 34-letna Patricija Horvat iz Idrije. Ker je bila rojena prezgodaj, je imela že v otroštvu kopico zdravstvenih težav, zato so jo starši pri petih letih vpisali na karate, ki pa je kasneje postal njeno življenje. Najprej je bila zelo uspešna tekmovalka, danes pa je priznana trenerka. Poročena je z žensko, Ano Legčevič, s katero sta se poročili na idrijskem gradu in to v kimonu, kot se za zaprisežene karateistke tudi spodobi.

navednice-modre_edited.png

Upam, da mi sodniki v oddaji ne bodo naročili izdelave žlikrofov, saj pripravo te tradicionalne jedi zelo spoštujem in ne bi rada tvegala prepirov med idrijskimi gospodinjami o tej ali oni podrobnosti.