Ostani doma in klekljaj!

Objavljeno: 7. 4. 2020 ob 12:25 - Avtor: spletno uredništvo

Oblikovalec Dado Andder in vodja Čipkarske šole Idrija Metka Fortuna sta v studiu Idrijskih novic predstavila odmevno pobudo, s katero želijo povezati klekljarice.

cipke-4-7-4-20.jpg

V projektu so se povezali Zavod za turizem Idrija, Čipkarska šola Idrija in oblikovalec Dado Andder, ki je avtor zamisli. Do 25. maja bodo preko interneta zbirali posnetke sklekljanih čipk, ki pa lahko nastanejo na zgodovinskih papircih in vzorcih ali pa so plod povsem novih likovnih iskanj. »Če že moramo ostati doma, potem vsaj za Idrijčane in vse, ki znajo klekljati, velja, da je prav klekljanje odlična dejavnost za take čase. Človeka umiri, spodbuja ustvarjanje in vse povezuje v skupnost,« sta menila sogovornika v studiu. Na vprašanje urednika Damijana Bogataja, kako bo z letošnjim festivalom, vodja čipkarske šole ni imela odgovora, saj vsakoletni organizatorji spremljajo razmere in bodo o usodi te osrednje turistično-etnološke prireditve na Idrijskem odločili v prihodnjih tednih.

Odzivi na družabnih omrežjih so po izjavi pobudnika zelo dobri. Zamisel je naletela na podporo in prve klekljarice v teh dneh že pošiljajo fotografije svojih mojstrovin.

Več in podrobneje v pogovoru.