Orientacisti tekmovali na Hlevišah

Objavljeno: četrtek, 29. 4. 2021 ob 9:59 | dopolnjeno: petek, 30. 4. 2021 ob 8:35 Spletno uredništvo

V soboto, 13. aprila, je v gozdu med planinsko Kočo na Hleviški planini, Pšenkom in Zagrebencem v organizaciji domačega Orientacijskega kluba Azimut potekalo prvo letošnje tekmovanje za Slovensko orientacijsko ligo z okrog 130 udeleženci iz vse Slovenije.

foto: Mirko Mažgon

Tekmovanje je bilo lahko izpeljano kljub strogim omejitvenim ukrepom, ker je izpolnjevalo pogoje za tekmovanje državnega ranga za člane, mladince in kadete. Tekmovanje je potekalo brez gledalcev in vsi udeleženci so morali imeti dokazilo o negativnem testu na koronavirus, če niso že prej preboleli te bolezni ali že bili cepljeni. Glavni previdnostni ukrep med samim tekmovanjem je bilo dosledno vzdrževanje medsebojne razdalje.

Udeleženci so bili zelo zadovoljni z organizacijo in izvedbo tekmovanja, pa tudi z možnostjo, da so lahko odnesli s seboj primerno porcijo odličnih idrijskih žlikrofov ali kakšno drugo dobroto, ki sta jih pripravila Majda in Gorazd. Vse skupaj pa je polepšalo še izredno lepo vreme in sonce, ki je dvignilo prej nizke temperature kar visoko nad ničlo.

V tekmovalnem smislu so največ uspehov poželi domači tekmovalci iz OK Azimut, pri čemer pa ni igralo posebne vloge poznavanje terena ampak visok nivo njihovega znanja in številčnost.

»Potrdilo se je, da je orientacijski tek kot šport v naravi zelo primeren za trenutne razmere. Potrdilo pa se je tudi, da ljudje to potrebujemo, saj je bilo število udeležencev, v primerjavi s tovrstnimi dogodki v normalnih pogojih, razmeroma visoko,« so zapisali organizatorji v izjavi za javnost po izpeljanem dogodku.

orientacija-29-4-2021.jpg