ŠPORT

Olimpijski dres iz Tokia v roke Srečka Gregorača

Objavljeno: ponedeljek, 4. 10. 2021 ob 7:42 | Spletno uredništvo

Lepa košarkarska zgodba, ki se je začela na Olimpijskih igrah v Tokiu, se je s svojo dobrodelno noto končala v soboto, 2. oktobra na uvodni tekmi novega prvenstva košarkarjev KK Hidria v Modri dvorani.

V odmoru med zadnjima četrtinama tekme so izpeljali žrebanje za olimpijski dres Luke Rupnika s podpisi članov državne reprezentance. Lukova mama Zlatka Sedej je izmed 66 darovalcev, kolikor jih je sodelovalo v dobrodelni akciji, kot dobitnika glavne nagrade izžrebala Srečka Gregorača iz Idrije. V njegovi odsotnosti sta dres s podpisi vseh reprezentantov Slovenije prevzela njegov sin Nejc in vnuk Vid.

V akciji je bilo skupno zbranih 811,38 evrov. S tem denarjem bo enemu od mladih košarkarjev omogočena udeležba na košarkarskem kampu Gorana Dragića v Sloveniji prihodnje leto.

»Organizatorji se ob zaključku akcije še enkrat zahvaljujemo vseh sodelujočim, dobitniku dresa pa želimo obilo veselja ob dragocenem spominu na uspehe slovenskih športnikov v Tokiu« je v imenu organizatorjev v tiskovnem sporočilu po sobotni tekmi zapisal Mitja Zelenc.

dres luka rupnik-4-10-21.jpg