Olimpijske igre so velika motivacija

Objavljeno: 5. 11. 2020 ob 8:05 | Spletno uredništvo

Erik Logar je v tokratni športni oddaji v TV studiu Idrijskih novic gostil najboljšo idrijsko športnico, gorsko kolesarko Tanjo Žakelj.

Tanja Žakelj je letošnjo sezono, ki jo je v veliki meri krojila epidemija koronavirusa, zaključila z devetim mestom na svetovnem prvenstvu. Slednje bi po planu moralo potekati v Nemčiji, pa so ga naposled izvedli v Avstriji. Kot je povedala gostja v studiu, so bili dani pogoji nekoliko drugačni, nižje temperature in razmočena proga pa ji niso povzročali posebnih težav in prvenstvo je zaključila med najboljšo deseterico.

navednice-modre_edited.png

Ledinci vedno držimo skupaj in si pomagamo tudi ob organizaciji raznih dogodkov. Sovaščani se zberejo ob skupnem ogledu tekme na naši plati na klancu, pogosto pa gredo tudi z mano na dirke in navijajo ob progi, česar sem zmeraj zelo vesela. To je najboljša podpora, ki pomaga premagati marsikateri klanec.

VIDEO POSNETEK

tanja-zakelj-4-11-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

V svoji kategoriji na nacionalnem nivoju nimam prave konkurence. Zato pa me moški sotekmovalci na skupinskem startu priganjajo, da ne vozim ravno v coni udobja.

Letos poleti bi morala nastopiti tudi na olimpijskih igrah, ki pa so bile zaradi že znanih razlogov, povezanih z epidemijo, prestavljene na prihodnje leto. V studiu je priznala, da prave konkurence na nacionalni ravni nima, se pa zato poskuša primerjati z moškimi v kategorijah članov in veteranov amaterjev.

Kaj ji daje potrebno motivacijo za vrhunske dosežke, kakšne naloge ima kot zaposlena v Slovenski vojski in ali že kaj razmišlja o zaključku svoje tekmovalne poti, pa poglejte v posnetku iz TV studia Idrijskih novic.

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Tanja ŽakeljIdrijske novice studio
00:00 / 12:56