Olimpijske igre so velika motivacija

Objavljeno: 5. 11. 2020 ob 8:05 | Spletno uredništvo

Erik Logar je v tokratni športni oddaji v TV studiu Idrijskih novic gostil najboljšo idrijsko športnico, gorsko kolesarko Tanjo Žakelj.

Tanja Žakelj je letošnjo sezono, ki jo je v veliki meri krojila epidemija koronavirusa, zaključila z devetim mestom na svetovnem prvenstvu. Slednje bi po planu moralo potekati v Nemčiji, pa so ga naposled izvedli v Avstriji. Kot je povedala gostja v studiu, so bili dani pogoji nekoliko drugačni, nižje temperature in razmočena proga pa ji niso povzročali posebnih težav in prvenstvo je zaključila med najboljšo deseterico.

Ledinci vedno držimo skupaj in si pomagamo tudi ob organizaciji raznih dogodkov. Sovaščani se zberejo ob skupnem ogledu tekme na naši plati na klancu, pogosto pa gredo tudi z mano na dirke in navijajo ob progi, česar sem zmeraj zelo vesela. To je najboljša podpora, ki pomaga premagati marsikateri klanec.

VIDEO POSNETEK

tanja-zakelj-4-11-2020-3.jpg

V svoji kategoriji na nacionalnem nivoju nimam prave konkurence. Zato pa me moški sotekmovalci na skupinskem startu priganjajo, da ne vozim ravno v coni udobja.

Letos poleti bi morala nastopiti tudi na olimpijskih igrah, ki pa so bile zaradi že znanih razlogov, povezanih z epidemijo, prestavljene na prihodnje leto. V studiu je priznala, da prave konkurence na nacionalni ravni nima, se pa zato poskuša primerjati z moškimi v kategorijah članov in veteranov amaterjev.

Kaj ji daje potrebno motivacijo za vrhunske dosežke, kakšne naloge ima kot zaposlena v Slovenski vojski in ali že kaj razmišlja o zaključku svoje tekmovalne poti, pa poglejte v posnetku iz TV studia Idrijskih novic.

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Tanja ŽakeljIdrijske novice studio
00:00 / 12:56