Okus po lubenici in snegu

Objavljeno: ponedeljek, 15. 2. 2021 ob 12:12 - zadnja posodobitev: 16. 2. 2021 ob 8:41 | Avtorica besedila: Jasna Kofol

Idrijska štiričlanska zasedba Moonrise Band si utira svojo pot na slovenski glasbeni sceni. Čeprav je na njej prisotna šele pet let, preseneča z dovršenim zvokom in kakovostnim vokalom.

Epidemiološka situacija je ustvarjanju mlade idrijske zasedbe dala nov zagon in na zadnji večer preteklega leta so tako med svoje sledilce delili glasbeno, tekstovno in produkcijsko dovršeno kreacijo, ki bo zagotovo opažena na širši slovenski glasbeni sceni. Ob prvi avtorski skladbi pa so s svojimi sledilci na YouTube kanalu sinoči delili še priredbo priljubljene pesmi Watermelon Sugar angleškega pevca Harryja Stylesa. Snemanje pesmi v idrijskem studiu Rudnix je v živo s kamero zabeležila Vesna Žgavec, za luči so poskrbeli Matic Miklavčič, Matej Zajc in Jure Primožič, pod audio in video produkcijo pa se podpisuje Marijan Novak.

Moonrise Band je idrijska pop-rock glasbena zasedba, ki sta jo pred dobrimi petimi leti ustanovila pevka Rebeka Bogataj in kitarist Matic Sedej. S sproščenimi akustičnimi priredbami domačih in tujih izvajalcev sta sprva v duetu spremljala številne kulturne prireditve in poročne obrede, z zapeljivim zvokom saksofona Naceta Kogeja in nepogrešljivimi klaviaturami Marijana Novaka pa je kmalu sledilo prvo ustvarjanje avtorske glasbe. Talentirana, izobražena in perspektivna četverica je v Idriji nedavno ustanovila tudi zasebno Zabavno glasbeno šolo Osminka.

Njihov prvi težko pričakovani singel Spet sneži je s spodbudnim sporočilom, bogatim vokalom in tankočutnim zvokom, ki spominja na osemdeseta leta, hitro utrl pot do ljubiteljev pop-rock balad. Morda prav zaradi tematike ljubezni, ki jo danes potrebujemo bolj kot kdajkoli prej. Z animiranim videom, ki ga je ustvarila mlada nadobudna umetnica Gaja Sedej, so se spretno oddaljili od klasičnih videospotov. Navdih za glasbo in besedilo je avtor Nace Kogej, sicer saksofonist in pevec v zasedbi, našel v občutkih osamljenosti ljudi in njihovem hrepenenju po bližini. Pri vokalni izvedbi se mu je pridružila prodorna pevka Rebeka Bogataj, na klavirju in Hammond orglah Marijan Novak, na kitarah Matic Sedej in na bobnih Rok Kovačič.

»Spet sneži je naša spodbuda in sporočilo vsem, ki nas spremljajo in cenijo. Je tudi poziv vsem mladim ustvarjalcem, naj kljub težkim časom vztrajajo, saj svet potrebuje pozitivne zgodbe in navdih,« je ob izidu prvega singla povedal tekstopisec Nace Kogej. Ob tem pa je namignil tudi na izid novega, živahnejšega singla, ki ga lahko pričakujemo že spomladi 2021.