OK Azimut ima državnega prvaka

Objavljeno: 23. 6. 2020 ob 9:10 | Spletno uredništvo

Člani Orientacijskega kluba Azimut so zabeležili pomembno uvrstitev. Na precej zaraščeni in s potmi prepredeni karti Rašica so se v soboto, 20. junija, udeležili druge tekme Slovenske orientacijske lige, ki je za članske kategorije štela tudi za Državno prvenstvo ultra dolgih prog.

okazimut-23-6-20.jpg

V moški članski kategoriji (M21E) je proga z zračno razdaljo 14,7 km tekmovalce kar precej izzivala, saj so z dodatnim vijuganjem okrog dolin, tekaške ure v cilju pokazale kar dober polmaraton teka. Za povrh so fantje opravili še spoštljivih 1.000 višinskih metrov vzpona. V OK Azimut so z odličnim nastopom Simona Stanonika dobili novega državnega prvaka, na stopničkah pa mu je družbo delal Mark Bogataj z osvojenim 3. mestom.

Tudi med ženskimi elitašicami (Ž21E) so dobili kolajno, saj je Nuša Jeram z 9,7 km dolgo progo opravila kot tretja. V ostalih kategorijah so bile proge samo dolge, ne ultra dolge, prav tako pa so zabeležili številne dobre rezultate, ki se posameznikom in tudi klubu štejejo za skupni seštevek Slovenske orientacijske lige.