Ogenj uničil lesno delavnico in tovornjak

DOLENJI NOVAKI, 9. oktobra – Obsežen požar je v Dolenjih Novakih povsem uničil tovornjak in lesno delavnico s skladiščem izdelkov. Škode naj bi bilo po prvih ocenah za vsaj 250.000 evrov.

pgd1.jpg

Gasilce so klicali na pomoč od 2. uri in 17 minut, ko so domačini videli, da sami ne bodo uspešni pri gašenju požara. Posredovali so gasilci PGD Cerkno, Planina Čeplez, Gorje – Poče – Trebenče in Novaki, ki objekta zaradi močnega ognja niso mogli več rešiti. Uspelo pa jim je rešiti sosednje objekte in stanovanjske hiše v neposredni bližini. Po doslej znanih podatkih naj bi se vnel tovornjak, ki je bil parkiran ob delavnici. Ogenj naj bi se potem iz vozila hitro razširil na ostrešje poslopja. Ko je lastnik opazil, da gorita tovorno vozilo in gospodarski objekt, je najprej sam skušal pogasiti ogenj, vendar je bil požar preobsežen. Zato je na pomoč poklical gasilce, ki so požar pogasili.

Foto: PGD Cerkno

»Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil požar že popolnoma razvit v tretjem nadstropju z ostrešjem. Zaradi samega skladiščenja lesa in izdelkov je bila tudi huda toplotna obremenitev. Začeli smo gasilsko varovanje stanovanjskih objektov v neposredni bližini ter gašenje tretjega in prvega nadstropja, kjer se je nahajala tudi večina strojev.«

Sašo Tušar, vodja intervencije in poveljnik PGD Cerkno

V intervenciji je sodelovalo 56 prostovoljnih gasilcev z devetimi vozili. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je po prvih ocenah zaradi požara nastala velika materialna škoda. Policisti so obvestili tudi preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Policisti iz Idrije so si ogledali požarišče in preiskujejo okoliščine, da bi lahko ugotovili natančen vzrok požara.

Foto: PGD Cerkno

Quotation-Marks.jpg