Marija Magajne zapušča zdravstveni dom

Objavljeno: 26. 6. 2020 ob 9:01 | Damijan Bogataj

Vlada je na zadnji seji Marijo Magajne, dosedanjo direktorico Zdravstvenega doma Idrija, imenovala kot vršilko dolžnosti na mesto direktorice Direktorata za zdravstveno varstvo na Ministrstvu za zdravje. Na tem mestu bo nasledila Nino Pirnat.

ZD-Idrija-241.jpg
marija magajne- 30-3-20.jpg

Marija Magajne je pred tremi leti prevzela vodenje Zdravstvenega doma Idrija. Pred tem je vrsto let zasedala pomembne položaje na ministrstvu in je bila tesno vpeta v takratno predsedovanje Evropski uniji. Kot direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje je delovala med letoma 2008 in 2013, ko se je ta imenoval še Inštitut za varovanje zdravja. 
Kdaj natanko bo Marija Magajne zapustila delovno mesto v Idriji, ni še povsem jasno. Za Idrijske novice je le potrdila, da si želi minister za zdravje čim prej zapolniti vodilno ekipo sodelavcev. Svet zavoda, ki ga vodi direktor Psihiatrične bolnišnice Idrija Bogdan Tušar, bo moral hitro imenovati vršilca dolžnosti direktorja in objaviti redni razpis za novega direktorja. O nastali situaciji in imenovanju začasnega direktorja naj bi odločali že v prvih dneh prihodnjega tedna.
»Delo v zdravstvenem domu je utečeno in v dobro uporabnikov. Moj odhod ne bo prinesel nobenih pretresov,« je poudarila direktorica Marija Magajne. Na mestu strokovne vodje zavoda ostaja zdravnica Ana Ogrič Lapajne, ki ima do konca rednega mandata še več kot leto dni.
Na isti seji je vlada zamenjala tudi vodstvo direktorata za dolgotrajno oskrbo. Namesto Eve Helene Zver so za vršilko dolžnosti direktorice imenovali Klavdijo Kobal Straus iz Idrije.