Odpirajo zdravstveno postajo v Cerknem

Objavljeno: 8. 5. 2020 ob 12:11 - Avtor: Damijan Bogataj

V ponedeljek, 11. maja, bo Zdravstveni dom Idrija pričel s postopnim izvajanjem zdravstvenih storitev v Idriji in s tem dnem bo ponovno odprta tudi zdravstvena postaja v Cerknem.

zdravstvena-postaja-cerkno-8-5-2020-2.jp

S ponedeljkom bodo tako v ZD Idrija kot v ZP Cerkno s svojim delom ponovno pričele splošne ambulante, tako da se bodo pacienti za zdravstvene storitve lahko obrnili na ambulanto svojega izbranega osebnega zdravnika, v primeru njegove odsotnosti pa na ambulanto nadomestnega zdravnika. Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal osebni izbrani zdravnik, pacienti predhodno telefonsko dogovorijo v ambulanti, za vse administrativne zadeve (naročanje receptov, terapij, odpiranje in zapiranje bolniških staležev, ...) pa se poslužujejo storitev Gospodarja zdravja na spletni strani ZD Idrija (pod ambulanto njihovega osebnega izbranega zdravnika). 
»Vse paciente, ki bodo naročeni na obravnave v ZD Idrija, prosimo, da se držijo termina obravnave, na katerega so predhodno naročeni in strogo upoštevajo vse odrejene preventivne ukrepe. Pred vstopom v ZD Idrija bomo še naprej izvajali triažo, tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo zdravstveni delavec povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov. Pri prihodu v ZP Cerkno pa je ob uri naročenega termina potrebno pozvoniti na vhodnih vratih in počakati na zdravstveno osebje,« je zapisala Maja Filipič Trpin v sporočilu za javnost. 

Pomembno je, da se za morebitni obisk, o katerem bo odločal osebni izbrani zdravnik, pacienti predhodno telefonsko dogovorijo v ambulanti, za vse administrativne zadeve pa se poslužujejo storitev Gospodarja zdravja. 

Covid-19-amb.jpg

Pri prihodu v ZP Cerkno je ob uri naročenega termina potrebno pozvoniti na vhodnih vratih in počakati na zdravstveno osebje.

navednice-rdece.jpg

Vse paciente, ki bodo naročeni na obravnave v ZD Idrija, prosimo, da se držijo termina obravnave, na katerega so predhodno naročeni in strogo upoštevajo vse odrejene preventivne ukrepe. Pred vstopom v ZD Idrija bomo še naprej izvajali triažo, tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija vas bo zdravstveni delavec povprašal glede vaših morebitnih bolezenskih simptomov in znakov.

»Dopoldne bo delala otroška ambulanta v ZD Idrija, za vsa akutna stanja otrok, morebitne poškodbe, administrativne zadeve lahko predhodno pokličete na 05 37 34 235, za preventivne preglede otrok in mladostnikov pa na 05 37 34 226.« V primeru, da so pacienti naročeni na pregled, se je potrebno držati točno določene ure, ki jo bodo dobili za pregled, v ZD Idrija pa prihajajo samo naročeni. Ambulanta za nujno medicinsko pomoč bo delovala kot običajno, 24 ur na dan, in je dosegljiva na telefonski številki 05 37 34 212.
V ambulanti fizioterapije so že v drugi polovici aprila pričeli z nekaterimi fizioterapevtskimi obravnavami. V obravnavo sprejemajo paciente, ki potrebujejo nujno fizioterapevtsko obravnavo, z ustreznim nalogom zdravnika. Gre za tiste paciente, pri katerih bi opustitev ali preložitev izvedbe vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja. V Dispanzerju za žene delo poteka po urniku, na pregled morajo biti pacientke naročene, v zdravstveni dom pa priti ob točno določeni uri, prav tako to velja za storitve RTG.

komunala-8-5-20.jpg

Včeraj so pripadniki Civilne zaščite iz Ljubljane v Cerkno pripeljali velik kovinski kontejner in ga postavili pred poslopje zdravstvene postaje. Zdravniki ga bodo uporabljali za pregledovanje občanov, ki bodo iskali pomoč zaradi zdravstvenih težav, ki so povezane z boleznijo Covid-19. Občinska Civilna zaščita je uredila tudi priklop kontejnerja na električno omrežje.

Zdravniki bodo kontejner uporabljali za pregledovanje občanov, ki bodo iskali pomoč zaradi zdravstvenih težav, ki so povezane z boleznijo Covid-19