AKTUALNO

Odpeljali so zadnji bankomat

Objavljeno: torek, 7. 12. 2021 ob 13:15 - zadnja posodobitev: 8. 12. 2021 ob 7:27 | Besedilo: Damijan Bogataj

Če gre soditi po današnjem odstranjevanju še edinega bankomata v Spodnji Idriji, se ta kraj uvršča na seznam naselij, ki so za banke povsem nezanimivi.

spodnja-idrija-7-12-2021.jpg

Napori odgovornih na krajevni skupnosti, da bi banka bankomat v kraju vendarle ohranila, niso obrodili sadov. Tehnični delavci Nove KBM so danes izpraznili zadnji bankomat v kraju, ga razstavili in odpeljali. Krajevna skupnost, ki jo vodi Vojko Carl, je že pred dvema letoma ob poskusu odstranitve bankomata preko vseh možnih povezav uspela doseči, da se črna napoved že takrat ni uresničila. Ob letošnji ponovitvi pa so bili neuspešni. Pošiljanje dopisov tako s strani krajevne skupnosti kot tudi s strani občine, telefonski klici in prošnje niso zalegli prav nič.

Uprava banke je bila neomajna pri izvrševanju poslovnega načrta, zniževanju stroškov in povečevanju dobička. Po neuradnih podatkih naj bi za ohranitev bankomata v kraju od občine ali krajevne skupnosti zahtevali plačilo najemnine v višini okoli 6.000 evrov za en bankomat v kraju.

Spodnja Idrija se v zadnjih letih korenito spreminja. Po mnenju mnogih na slabše, saj je kraj izgubil dve banki in sedaj še zadnji bankomat. Iz kraja se je poslovila tudi poslovalnica pošte, ki je prodala tudi lep poslovni lokal v središču naselja ob glavni cesti.

vojko-carl-7-12-2021.jpg
navednice-modre_edited.png

Vse smo naredili, kar je bilo v naši moči, a poslovnežev na banki se ni dalo prepričati, da bi bankomat ostal v kraju. To, da sedaj nimamo ne pošte ne banke, za kraj ni dobro.

VOJKO CARL

predsednik KS Spodnja Idrija

bankomat-8-12-2021.jpg

foto: Pati Zajec

Predsednik sveta KS Spodnja Idrija Vojko Carl je nad ravnanjem bankirjev razočaran. »Vse smo naredili, kar je bilo v naši moči, a poslovnežev na banki se ni dalo prepričati, da bi bankomat ostal v kraju. To, da sedaj nimamo ne pošte ne banke, za kraj ni dobro. Smo povsem nemočni,« je še povedal predsednik sveta KS Spodnja Idrija Vojko Carl.