Odlična uvrstitev plesalk v Skopju

Idrija, 19. novembra 2019

uredništvo

Minuli konec tedna je v Skopju potekal četrti mednarodni plesni festival, na katerem je iz 17 različnih držav nastopilo okoli 1.900 plesalcev različnih plesnih zvrsti. Svoje znanje so predstavili v kategorijah hip hop, street, break dance, jazz balet, disco dance, modern, show dance, klasični balet, latino plesi in drugih.

ples4-19-11-019.jpg

Na ekipo tekmovalk smo izjemno ponosni in jim iskreno čestitamo ter se jim ob tem zahvaljujemo, ker nam s svojimi uspehi lepšajo dneve.

Polona Lampe Ozebek,

predsednica plesnega kluba

Mala mladinska skupina Plesnega kluba Idrija v postavi Aneja Kacin, Naja Kacin, Marisa Kacin, Tija Kacin, Teja Lampe, Manca Pavšič in Vita Velikanje z Renato Alibegović na čelu, se je tako minuli četrtek pozno zvečer odpravila na dolgo pot do Skopja. V prekrasno mesto, ki je bilo preteklo sezono za plesalce iz Idrije po številu osvojenih medalj in pokalov rekordno uspešno. Seveda so se najprej sprehodile po čudovitem trgu, naredile »fotko« ali dve za trajen spomin, nato pa čim prej k obveznemu počitku, saj jih je čakala naporna tekmovalna sobota.

Teja Lampe je tokrat sprejela drzen izziv in kot solistka debitirala v Freestyle hip hop disciplini ter v konkurenci 66 plesalcev osvojila vrhunsko in čudovito peto mesto! Nujno je dodati, da je prav v hip hop disciplini konkurenca vedno zelo velika in da je osvojitev prvega mesta podobna loteriji. »Ne ostane nam drugega, kot da nemo občudujemo Tejin pogum in se z njo veselimo njenega uspeha, ki ji je zagotovo dal potreben zagon za odkrivanje novih plesnih talentov,« je zapisala predsednica kluba Polona Lampe Ozebek.

Še istega dne je na plesišče stopila tudi ekipa aktualnih državnih in svetovnih prvakinj v street dance kategoriji, mala mladinska skupina s točko »Work hard, play hard«. Trda in natančna roka avtorice zmagovite koreografije, Renate Alibegović, se je tudi tokrat obrestovala. Dekleta so v svoji kategoriji osvojila prvo mesto! Kakopak je bilo veselje nepopisno. Vriski in solze sreče so tekle v potokih. A dneva in presenečenj sploh še ni bilo konec!

ples5-19-11-019.jpg

Pozno zvečer so sodniki izmed vseh točk različnih plesnih zvrsti izbrali le 18 točk, ki so se uvrstile na nedeljski prestižen gala dogodek in med njimi je bila izbrana tudi točka idrijskih plesalk! Dekleta so s tem dobila možnost, da se potegujejo za eno izmed treh glavnih nagrad in v nedeljo zvečer je sledil še vrhunec tega festivala. Dekleta so osvojila drugo nagrado, ki v denarju pomeni 1.000 evrov, a v njihovih srcih nepopisno srečo, veselje in navdušenje ter hkrati veliko nagrado za trdo prigarane uspehe!

»Ob tem lahko dodamo samo še to, da smo na ekipo tekmovalk izjemno ponosni, da jim iskreno čestitamo in se jim ob tem zahvaljujemo, ker nam s svojimi uspehi lepšajo dneve. To so naši sončki! Bravo dekleta,« je po povratku deklet iz Skopja povedala predsednica Plesnega kluba Idrija Polona Ozebek Lampe.

ples2-19-11-019.jpg

Teja Lampe, Marisa Kacin, Naja Kacin, Manca Pavšič, Tija Kacin, Aneja Kacin in Vita Velikajne. / foto: arhiv Plesnega kluba Idrija