|

Ocenjevalec je samo eden izmed gostov

Objavljeno: 29. 7. 2020 ob 10:50 | Spletno uredništvo

Okrog leta 1900 so po Franciji in kasneje širom po Evropi izhajali šoferski Michelinovi vodniki, ki so vsem na cesti pomagali do pomoči – od vulkanizerstev do bencinskih črpalk, hotelov, prenočišč, … Danes je to gastronomski vodnik, v katerega se vpišejo le najboljše restavracije po celem svetu in Slovenija je letos prejela svoj prvi Michelinov vodnik.

klavdij-pirih-28-7-2020-6.jpg
navednice-modre_edited.png

Malo smo sumili, da gre za ocenjevalca, saj je med večerjo delal zapiske in fotografiral. Ocenjevalci so zelo skrivnostne osebe, nikoli tudi ne veš, kdo bo prišel.

Vesna Marinac se je v studiu Idrijskih novic pogovarjala s Klavdijem Pirihom, glavnim kuharjem v hotelu Kendov dvorec, ki se je letos uvrstil v ta prestižni vodnik. Njihova zgodba se je začela pred 25 leti in v tem prostoru so orali ledino na področju »slow food-a« in malo drugačnih restavracij. Svojo kulinariko danes predstavljajo kot poezijo - izvirno, prefinjeno in skromno - prav zato so tudi prejeli to prestižno priznanje. Kaj ekipi kuhinje Kendovega dvorca predstavlja to priznanje in kako je bilo, ko je prišel ocenjevalec, pa si poglejte v pogovoru iz studia Idrijskih novic. 

klavdij-pirih-28-7-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Težko bi rekel, da smo priznanje po tihem pričakovali. Teh stvari enostavno ne moreš kar pričakovati. Nikoli ne veš, kdaj bodo prišli ocenjevalci. Vsak dan se je potrebno truditi za svoje goste. Ocenjevalec je samo eden izmed gostov v restavraciji. Če delaš dobro, se to prej ali slej pokaže tudi na ta način, da dobiš priznanje za svoje delo.