Nuša Šubic enajsta na svetovnem prvenstvu

Objavljeno: 6. februarja 2020 ob 7:46 / posodobljeno: 6. februarja 2020 ob 8:11

Mlada tekmovalka idrijskega sankaškega kluba je z enajstim mestom na svetovnem prvenstvu kronala svojo prvo sezono med mladinkami. V skupnem seštevku svetovnega pokala je končala na štirinajstem mestu.

Avtor: David Velikanje

sankaci-6-2-2020-1.JPG

Krstna sezona ob preskoku v višjo kategorijo že sama po sebi tekmovalcem predstavlja precejšen izziv, dodatno ga je to zimo otežilo še pomanjkanje snega. Udobje priprav in treningov na domačih progah so zamenjala zamudna potovanja na prizorišča v Avstrijo in Italijo. Največkrat sicer v »le« tri ure in pol oddaljeni Winterleiten, do oddaljenejših italijanskih tekmovališč tudi do sedem ur v eno smer. Z vidika spoznavanja novih prog, na katerih potem potekajo tekmovanja, je to za tekmovalce sicer dobrodošlo, a terja precej dodatnega časa, energije in finančnih sredstev.

navednice-modre.jpg

S svojo prvo sezono med mladinkami sem zelo zadovoljna, saj sem dosegla več, kot sem pričakovala.

Nuša Šubic

sankaci-6-2-2020-2.JPG
navednice-modre.jpg

Prizadevnost in pridno delo se kažeta v napredku, vseeno pa je še precej rezerv. To mi daje upanje za še večje uspehe v naslednjih sezonah.

Nuša Šubic

Kot članica mladinske državne reprezentance, je Nuša Šubic to zimo nastopila na štirih tekmah mladinskega svetovnega pokala, zadnji januarski konec tedna pa še na mladinskem svetovnem prvenstvu. Iz tekme v tekmo je kazala napredek v vožnjah, pridobivala na samozavesti, zmanjševala zaostanke za najhitrejšimi in proti koncu sezone prehitevala tudi izkušenejše konkurentke, ki so bile na začetku še pred njo. Najbolje se je ujela s progo v avstrijskem St. Sebastianu, na kateri je potekalo finale svetovnega pokala in svetovno prvenstvo teden za tem. Enajsto mesto je osvojila s konstantnim izboljševanjem doseženih časov, od trinajstega mesta v prvem teku, enajstega v drugem, do devetega v finalni vožnji svetovnega prvenstva.

Tako sama kot tudi strokovni štab so z nastopi v mladinski konkurenci zadovoljni. Nagrada, in s tem nadgradnja, je podaljšanje sezone z nastopi v članski konkurenci. Najprej jo čakajo tekme svetovnega pokala v italijanskem Laasu in avstrijskem Umhausenu, za konec pa še člansko evropsko prvenstvo od 21. do 23. februarja v Moskvi. Večjih rezultatskih pritiskov na teh tekmovanjih ne bo, predvsem gre za pridobivanje novih izkušenj in zagotavljanje kontinuitete napredka pred naslednjimi sezonami.