ŠPORT

Nuša Šubic je državna prvakinja

Objavljeno: torek, 28. 9. 2021 ob 12:03 - zadnja posodobitev: 29. 9. 2021 ob 7:47 | Spletno uredništvo

Sankaški klub Idrija je v soboto, 25. septembra, uspešno izpeljal 4. državno prvenstvo Slovenije v sankanju s sanmi na koleščkih. Zaradi trenutnih razmer je bila tekma izpeljana v mehurčku, na ''skrivni'' lokaciji izven idrijskih občinskih meja. V društvu upajo, da v naslednjih letih táko ali podobno tekmovanje spet pripeljejo v domačo Grapo, z večjo udeležbo in nepogrešljivo publiko.

Čeprav je bila pozornost članov domačega kluba usmerjena predvsem na organizacijski del, tudi tekmovalni uspehi niso izostali. Nuša Šubic se je veselila državnega naslova med mladinkami, v paru z Nejcem Gregoračem pa zasedla drugo mesto v kategoriji dvosedov. V moški članski kategoriji je vice prvak postal Stanko Koler. Najuspešnejši so bili sicer tekmovalci ŠD Podljubelj, ki so osvojili kar štiri državne naslove.

Zadnji avgustovski konec tedna je v avstrijskem Tyrnau potekalo 4. svetovno v sankanju s sanmi na koleščkih. Udeležila sta se ga Nuša Šubic in Stanko Koler. Oba sta se uspela prebiti v finale, Nuša je zasedla končno deseto mesto med ženskami, medtem ko je bil Stanko v moški kategoriji osemnajsti. Kot član prve ekipe Slovenije, je na moštveni tekmi osvojil četrto mesto. Obširneje o letošnji poletni sankaški sezoni pa v oktobrski izdaji Idrijskih novic.

Državni prvaki Slovenije v sankanju s sanmi na koleščkih za leto 2021 so:

šolarji - Jernej Vizjak (ŠD Podljubelj)

dečki - Žiga Kralj (ŠD Podljubelj)

mladinke - Nuša Šubic (SaK Idrija)
mladinci - Vid Kralj (ŠD Podljubelj)
člani - Boštjan Vizjak (ŠD Podljubelj)
dvosed - Bine Mekina in Blaž Mekina (SaK Jesenice)