ŠPORT

Nova Gorica je najboljša gostiteljica Dirke po Sloveniji

Objavljeno: ponedeljek, 19. 7. 2021 ob 12:37 | Spletno uredništvo

Najboljša gostiteljica 27. kolesarske Dirke po Sloveniji je Nova Gorica. Tako je odločil Organizacijski odbor Dirke po Sloveniji v sodelovanju s predstavniki sodelujočih institucij in Društva turističnih novinarjev Slovenije. Privlačnost vseh sodelujočih destinacij, preko katerih je potekala trasa letošnje dirke, je navdušila tudi 10 milijonov gledalcev, ki so boj za zeleno spremljali na televizijskih kanalih Eurosporta in TV Slovenija. Leta 2019 je isti naslov najboljšega organizatorja dobila Idrija.

Najboljši gostitelj 27. kolesarske Dirke po Sloveniji je občina Nova Gorica. Tako je s svojimi glasovi in na osnovi petih kriterijev, med drugim tudi trajnostnem vidiku, vključenosti lokalnih društev in spoštovanju preventivnih covid ukrepov, odločila žirija tekmovanja.

Nagrado za naj gostitelja sta podžupanu Nove Gorice, Simonu Rosiču, predali Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, in Mojca Novak, predsednica Organizacijskega odbora dirke in predsednica Kolesarskega kluba Adria Mobil. Nagrada je identična pokalu, ki ga prejme tudi zmagovalec Dirke po Sloveniji v generalni razvrstitvi, to je replika 5.200 let starega lesenega kolesa z Ljubljanskega barja, izdelana v najsodobnejši 3D tehniki.

Foto: Mateja Pelikan / Mestna občina Nova Gorica

Maja Pak je ob tej priložnosti izpostavila: »Srčnost in angažiranost destinacij pomembno pripomorejo k odličnemu navijaškemu vzdušju in izpostavitvi Slovenije kot zelene destinacije za odlična aktivna doživetja milijonom športnih navdušencev, ki spremljajo boj za zeleno majico.«

Vsem destinacijam so bile podarjene zelene majice zmagovalca letošnje Dirke po Sloveniji s podpisom Tadeja Pogačarja.

Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke, je ob tej priložnosti razglasitve Nove Gorice za naj gostitelja dirke letošnjega leta povedal: »Osebno sicer nisem bil član komisije, sem pa močno vključen v organizacijo dogodka od začetka do konca. Zavedamo se, da gre za večmesečni projekt, ki se ga lahko uspešno izpelje le ob zaupanju in podpori vseh vpletenih.«

Leta 2019 je naslov najboljše gostiteljice Dirke po Sloveniji dobila Idrija

Kolesarska dirka po Sloveniji je tudi letos kot eden najbolj odmevnih vrhunskih športnih dogodkov gostila najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva, med njimi tudi Tadeja Pogačarja, dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji. Udeležba vrhunskih slovenskih športnikov k spremljanju dirke pritegnejo ne samo prebivalce Slovenije, temveč milijone gledalcev po vsem svetu, dirko pa spremljajo tudi najvplivnejši globalni športni mediji. Dirka tako predstavlja odlično priložnost za povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije med milijoni športnih navdušencev.