GLASBA

Nova generacija glasbenikov rodbine Čibej

Objavljeno: torek, 15. 6. 2021 ob 12:36 | Spletno uredništvo

Brata Nejc in Cene Čibej sledita rodbinski tradiciji ukvarjanja z glasbo. S to umetnostjo je bil življenjsko povezan že dedek Ludvik Čibej, kot pevec pri skupini Kington pa brez glasbe ne more živeti niti njun oče Reno Čibej.

V tako glasbeno ustvarjalnem okolju se je strast do ustvarjanja ali poustvarjanja glasbenih del zanetila tudi pri Cenetu in Nejcu. V domači garaži sta si uredila studio in mu nadela ime Chibej Studios. Rdeča nit njunega ukvarjanja z glasbo pa so predelave znanih glasbenih komadov, ki jim znata dodati nekaj teže in ostrine. »S svojim delovanjem želiva pokazati, da lahko pesmi, ki jih ljudje poznajo iz drugih žanrov, zvenijo dobro tudi v težjih ritmih. S tem želiva doseči, da pesem ni samo kopija, ampak vsaka vsebuje tudi ideje v elementih nažigaških kitar, glasnih bobnov in močnega vokala,« pravita Cene in Nejc Čibej iz Spodnje Idrije.

chibej-15-6-2021-3.jpg
chibej-15-6-2021-2.jpg

Pred dnevi sta na portalu YouTube objavila njuno predelavo klasike House of the Rising Sun. S to objavo sta se želela posebej pokloniti tudi letos preminulemu kitaristu Hiltonu Valentinu iz legendarne skupine The Animals. In kot se spodobi, sta posnela tudi videospot, v katerem so se kot igralci odlično odrezali številni prijatelji, kot prekaljeni hazarder pa nastopi celo Reno Čibej. Igrani prizori so prepričljivi, ljubitelji trše kitarske glasbe pa so navdušeni nad predelavo skladbe, ki odpira novo poglavje v delovanju ustvarjalcev pod okriljem Chibej Studios iz Spodnje Idrije.