Nogometašice iz Ledin v državno reprezentanco

Objavljeno: 6. 10. 2020 ob 8:35 | Spletno uredništvo

Med najbolj aktivna športna društva v Občini Idrija vsekakor sodi Nogometni klub Ledine, ki ga vodi predsednik Kristjan Brus. Športni novinar Erik Logar ga je povabil v TV studio Idrijskih novic, kjer sta se pogovarjala o delu v klubu in načrtih za prihodnje.

nk-ledine-6-10-2020-.jpg

Ledine imajo 120 prebivalcev in hkrati nogometni klub z velikim številom mladih. Jedro kluba sestavljajo mladi iz domače vasi, kar nekaj članov pa je tudi iz sosednjih vasi, saj so Ledine postale pravo športno središče, kjer mladina športno preživlja svoj prosti čas. Števec aktivnih igralk in igralcev se je letos zaustavil pri številki 96.

Kot je povedal Kristjan Brus, segajo začetki organizirane vadbe nogometa v Ledinah v leto 2009, ko so domači fantje resno poprijeli za delo pod trenerskim vodstvom Vinka Freliha. Pred štirimi leti so klub razširili in izpeljali reorganizacijo.

navednice-modre_edited.png

Prostovoljnega dela je veliko, prostovoljcev pa je manj. Delo našega kluba temelji na resnosti in zagnanosti desetih ljudi.

V klubu deluje veliko različnih selekcij, najodmevnejše pa je delovanje ženske ekipe do 15 let, ki tekmuje v prvi državni ligi. Dekleta so letos novinke z velikim potencialom. Tekme potekajo po vsej državi, kar prinaša v delo kluba nemalo posebnih zahtev. Prvi rezultati so zelo spodbudni, saj so dekleta v tekmi z Olimpijo v Ljubljani uspele iztržiti točko. »Jesenski del se učimo, spomladi pa bomo presenetili,« je povedal predsednik Nogometnega kluba Ledine Kristjan Brus.

VIDEO POSNETEK

kristjan-brus-5-10-2020-3.jpg

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Kristjan BrusIdrijske novice studio
00:00 / 09:05
navednice-modre_edited.png

Tri dekleta iz našega kluba enkrat mesečno trenirajo na Brdu, trenerji jim sledijo in če se bodo dekleta trudila še naprej, kot so se doslej, ni ovir, da ne bi nastopile na tekmah reprezentančne ekipe.

nk-ledine-6-10-2020-1.jpg

Z Erikom Logarjem sta govorila tudi o težavah z nogometnim igriščem. Ker ta trenutek primernega igrišča v svoji vasi nimajo, so primorani domače tekme organizirati na igrišču v Žireh, kjer so jim ponudili nižjo ceno kot v Idriji. Ker pa mora klub sam plačati stroške najema, odločitev o izbiri igrišča ni bila težka.

V Ledinah sedaj čakajo na registracijo lastnega igrišča, kjer bodo po pridobitvi potrebni dovoljenj lahko organizirali nogometna tekmovanja. Ob osrednjem igrišču pa pripravljajo tudi pomožna igrišča. Koliko deklet U15 je dobilo pozive na priprave državne reprezentance in kaj to pomeni za ugled kluba iz Ledin, pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.