Nogometaši peš iz Ledin do morja

Objavljeno: 17. 7. 2020 ob 9:47 | Spletno uredništvo

Nogometni klub Ledine vsako leto, takoj po koncu šole, organizira priprave na morju. Na te pa poleg rednih članov društva povabijo tudi otroke iz socialno ogroženih družin, saj je moto kluba »Z nogometom izboljšujemo življenje«.

nkledine1-17-7-20.jpg

Letos so priprave organizirali v Savudriji. Večina udeležencev je do morja potovala z organiziranim prevozom, dvanajst najbolj zagretih pa se je na pot od Ledin do Savudrije odpravilo kar peš in med slednjimi sta bili tudi dve 13-letnici. Pohod od Ledin do morja, na katerem so udeleženci morali prehoditi kar spoštljivih 133 kilometrov, so letos organizirali že četrtič.

Prvi dan so iz Ledin štartali že ob četrti uri zjutraj. Prehodili so 52 kilometrov poti, ki jih je vodila preko Gor, Dol, Medvedjega Brda, Hotedršice, Gorenja, Bukovja, Predjame, Šmihela do končnega cilja prvega dne na Razdrtem, kjer so si odpočili in prespali. Drugi dan je 41 kilometrov dolga pot pohodnike vodila iz Razdrtega preko Senožeč, Dan, Kozine, Pareda, Krnice do cilja drugega dne v Dekanih. Tretji dan so štartali iz Dekanov že ob 6. uri in na 40 kilometrov dolgi poti preko Sv. Antona, Marezig, Babičev, Pomjana, Šmarja, Nove Vasi, Sv. Petra, Dragonje, Plovanije, Medigija, Grupija prispeli do končnega cilja v Savudriji.

Predsednik Nogometnega kluba Ledine Kristjan Brus je povedal: »Prehojenih 133 kilometrov po vročem soncu, veliko asfaltne podlage, 36 ur intenzivne hoje, … vse to je za nas kar lep dosežek. Predvsem pa smo ponosni na naši najmlajši dekleti, stari 13 let, ki sta brez večjih težav prehodili traso in bili potem še cel teden zalo aktivni na pripravah. To je res ena lepa izkušnja in naslednje leto jo zagotovo ponovimo.«

navednice-modre_edited.png

Prehojenih 133 kilometrov po vročem soncu, veliko asfaltne podlage, 36 ur intenzivne hoje, … vse to je za nas kar lep dosežek. Predvsem pa smo ponosni na naši najmlajši dekleti, stari 13 let, ki sta brez večjih težav prehodili traso in bili potem še cel teden zalo aktivni na pripravah. To je res ena lepa izkušnja in naslednje leto jo zagotovo ponovimo.