ŠPORT

Nogometaši gostovali v Ilirski Bistrici

Objavljeno: torek, 12. 10. 2021 ob 8:53 | Spletno uredništvo

Minulo soboto so idrijski nogometaši gostovali v Ilirski Bistrici. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom, po izvrstnem golu Grošlja iz prostega strela so domačini ob zadnji prekinitvi na tekmi po podaji iz kota izenačili in tako postavili končni izid 1:1.

nogomet-12-10-2021-3.jpg

Tekma se je začela obetavno, saj je Idrija kljub slabše pripravljenemu terenu krenila odločno in imela tekmo v svojih nogah. Pripravili so si nekaj priložnosti, a pravega zaključka akcij ni bilo. Domačini so enkrat resneje zapretili, vendar se je vratar Idrijčanov Endrit Jupaj izkazal z lepo obrambo.

V drugem polčasu so idrijski nogometaši nadaljevali odločno in ustvarjali pritisk na domača vrata. V 57. minuti pa so domačini na levem robu kazenskega prostora storili prekršek. Prosti strel je ponovno natančno odmeril Gašper Grošelj in Idrija je povedla z 1:0. Sledilo je nekaj raztrgane igre, Idrijčani so si pripravili nekaj lepih priložnosti za povišanje vodstva, ki pa jih žal niso izkoristili.

V zadnji akciji pred zaključnim piskom sodnika se je po kotu v kazenski prostor preselil tudi domači vratar. Domačini so žal izenačili in tako končali tekmo.

Trener Sašo Ogrič in njegov pomočnik Dario Koblar sta kljub vsemu našla veliko pozitivnih točk. Sašo Ogrič je po tekmi povedal: »Res je, da rezultati tega ne pokažejo, ampak ekipa iz dneva v dan napreduje. Sploh prvi polčas je bil odigran zelo dobro in mogoče nam včasih zmanjka kanček sreče, vendar sem prepričan, da bomo s takšnim tempom stvari obrnili v pravo smer. Fantje so bili po tekmi zelo razočarani, a odločeni, da nadaljujemo tako in sledimo našim ciljem!«

To soboto sledi nova domača tekma na stadionu Pr’ Likarci.

nogomet-12-10-2021-2.jpg
nogomet-12-10-2021.jpg