ŠPORT

Nogometaš Dario Kolobarić se seli v Belorusijo

Objavljeno: ponedeljek, 6. 9. 2021 ob 13:20 | Spletno uredništvo

Dario Kolobarić, ki je v svet nogometa stopil v idrijskem nogometnem klubu, se iz NK Domžale v zameno za odškodnino seli v tujino. Hitronogi napadalec bo v prihodnje branil barve aktualnega prvaka Belorusije FC Shakhtyor Soligorsk.

dario-kolobaric-6-9-2021-2.jpg

»Vsem igralcem, trenerjem in ostalim v klubu bi se rad zahvalil za vsakodnevno podporo. V Domžalah sem se od prvega dneva dalje počutil odlično in v petih letih doživel ogromno lepega. Trdo sem garal in potrpežljivo čakal na priložnost, ko mi je pa trener izkazal zaupanje, sem to zgrabil z obema rokama. Cenim vsako minuto, ki sem jo preživel v dresu Domžal. Hkrati sem zelo vesel, saj smo v lanski sezoni z Domžalami uspeli priti v Evropo, sedaj že bivšim soigralcem pa je na tej poti šlo zelo dobro. Moštvo bom še naprej skrbno spremljal. Glede prestopa lahko povem, da Belorusija predstavlja novo poglavje tako na življenjski kot nogometni poti. Shakhtyor Soligorsk je klub, ki ima jasne ambicije in kvalitetno zasedbo. Po zaslugi uspešne sezone v Domžalah sem želel narediti korak naprej in to mi je uspelo. Vsem v Domžalah iskrena hvala in srečno v novi sezoni,« je povedal reprezentant Slovenije do 21 let.

Dario Kolobarić je svojo nogometno pot pričel v idrijskem nogometnem klubu. Pri 14 letih je sledil odhod v ljubljanski Bravo, robustni napadalec pa je v Domžale prispel pred petimi leti, ko je okrepil kadetsko selekcijo. V dresu mlajših selekcij je na 63 tekmah štiri dvoboje odigral tudi v mladinski ligi prvakov, poskrbel za 42 zadetkov, leta 2016 pa je odšel v avstrijski Red Bull Salzburg, kjer je na 14 ligaških tekmah dosegel osem golov.

Dario Kolobarić je med slovensko nogometno elito vknjižil 41 odigranih tekem, v polno pa je meril 14-krat. Do prvega nastopa v rumenem je mladi napadalec prišel 30. marca 2019 na domači tekmi z Olimpijo, zadnjič je zaigral 20. julija, ko je v Športnem parku v Domžalah gostovala finska Honka. Številnim odličnim predstavam, ki so ga tudi uvrstile v idealno enajsterico pretekle ligaške sezone, je Dario Kolobarić pripisal še nastop v mladinski Ligi prvakov. Elitno tekmovanje je v sezoni 2019/20 izkoristil za dvoboj z vrstniki Viitorula in Porta.

dario-kolobaric-6-9-2021.jpg
navednice-modre_edited.png

Vsem igralcem, trenerjem in ostalim v klubu bi se rad zahvalil za vsakodnevno podporo. V Domžalah sem se od prvega dneva dalje počutil odlično.

DARIO KOLOBARIĆ

salihorsk-6-9-2021-3.jpg

Pogled na belorusko mesto Soligorsk

salihorsk-6-9-2021-2.jpg

V bližini mesta je rudnik kalijeve soli

salihorsk-6-9-2021-4.jpg

Domači stadion aktualnega prvaka Belorusije FC Shakhtyor Soligorsk

Dario Kolobarić je v mlajših selekcijah Domžal vknjižil 63 nastopov in kar 42 golov, po avanturi pri Red Bull Salzburgu, kjer je na 14 tekmah dosegel osem zadetkov, pa se je znova vrnil v Domžale. Kaljenje pri NK Roltek Dob je zelo hitro obrodilo sadove in sledilo je nastopanje v prvi SNL pod taktirko Dejana Djuranovića. Dario Kolobarić je ob ponujeni priložnosti v konici napada zacvetel v polnem sijaju in zasluženo prišel do nadaljnjega koraka v nogometni karieri.

Športni direktor Matej Oražem je ob tem prestopu povedal: »Veseli smo, da smo uspeli še enemu našemu mlademu igralcu, ki je v klubu preživel ključna leta nogometnega in osebnostnega razvoja, omogočiti korak naprej v svoji nogometni karieri. V teh težkih časih je to ključnega pomena, kajti izjemno pomembno je, da klub uspešno prebrodi krizo, ki je nastala zaradi virusa ter nadaljuje z razvojem in delom tudi v prihodnje.«

matej-orazem-6-9-2021.jpg
navednice-modre_edited.png

Veseli smo, da smo uspeli še enemu našemu mlademu igralcu, ki je v klubu preživel ključna leta nogometnega in osebnostnega razvoja, omogočiti korak naprej v svoji nogometni karieri.

MATEJ ORAŽEM

športni direktor NK Domžale