Nizozemci kupujejo IMP Klimo v Godoviču

Objavljeno: 15. 9. 2020 ob 7:35 | Spletno uredništvo

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, bo podjetje IMP Klima, ki je ta trenutek še vedno v lasti švedskega Lindaba, kmalu dobilo novega lastnika. Kot so sporočili iz podjetja iz Godoviča, sta namreč Lindab in nizozemsko podjetje Orange Climate v zaključnih pogajanjih o nakupu.

lindab-30-6-2020.jpg

Orange Climate je zaključil postopek skrbnega pregleda, stranke pa so v ponedeljek, 14. septembra, dosegle predhodni dogovor, ki naj bi privedel do končnega dogovora, je na spletni strani objavilo podjetje Lindab. Kot je dejal predsednik in izvršni direktor Lindaba Ola Ringdahl, so skorajšnjega dogovora veseli. Tako Lindab kot Orange Climate sta po njegovih besedah dala prednost hitremu postopku z namenom ohranitve naročil in delovnih mest.

Predsednik Orange Climate Henk W. van Dorp je dodal, da nakup zanje pomeni velik korak in bo spodbudil nadaljnjo rast družbe v vzhodni in južni Evropi. Generalni direktor skupine IMP Klima Roman Krutsinkin pa je poudaril, da so veseli, ker bodo lahko nadaljevali poslovanje pod novimi lastniki. »Gre za zelo dobro rešitev za naše zaposlene, kupce in dobavitelje,« je dodal.

Skupino IMP Klima sestavljajo družba Lindab klima sistemi v Sloveniji in njene hčerinske družbe v Srbiji, Črni gori in BiH. Prihodki od prodaje sistemov za prezračevanje stavb so v letu 2019 znašali 25,6 milijona evrov. Skupina ima 226 zaposlenih, od tega 212 v Sloveniji.

Predsednik Orange Climate Henk W. van Dorp je povedal, da nakup zanje pomeni velik korak in bo spodbudil nadaljnjo rast družbe v vzhodni in južni Evropi. Generalni direktor skupine IMP Klima Roman Krutsinkin pa je poudaril, da so veseli, ker bodo lahko nadaljevali poslovanje pod novimi lastniki.

Lindab je zaprtje podjetja napovedal že 30. junija, nato pa je s podjetjem Orange Climate podpisal pismo o nameri. Kot izhaja iz sporočila za javnost, je Orange Climate mednarodno podjetje, ki zagotavlja trajnostne klimatske sisteme in jo sestavljajo tri nizozemska podjetja: OC Autarkis, OC Verhulst in OC Waterloo. Orange Climate je sicer del družinskega podjetja Van Dorp, ki ima 1.700 zaposlenih in prihodke v višini 300 milijonov evrov.