Nika Čepin oblikovala nov logotip KUD-a Sloga 

Objavljeno: 16. januarja 2020 ob 9:38 / posodobljeno: 16. januarja 2020 ob 10:22

Avtor: Lovrenc Habe

V preteklih letih se je delovanje KUD-a Sloga Črni Vrh korenito spremenilo. Število prireditev se je povečalo, »na sceno« pa je prišla mlada sila. Februarja 2019 je bil izvoljen tudi nov upravni odbor Kulturno-umetniškega društva Sloga. Člani odbora so se odločili, da prevetrijo tudi celostno grafično podobo društva, ki so jo predstavili tudi na občnem zboru, prvo nedeljo v januarju. 

sloga-16-1-2020.jpg

Mladi črnovrški gledališčniki, upravni odbor KUD-a Sloga in gledališki kolegi iz teatra pedagoške fakultete 

/ foto: Franc Habe

V preteklih letih se je delovanje KUD-a Sloga korenito spremenilo. Število prireditev se je povečalo, »na sceno« pa je prišla mlada sila. Februarja 2019 je bil izvoljen tudi nov upravni odbor

Kulturno-umetniškega društva Sloga. 

sloga-logotip-16-1-2020.jpg

Logotip, ki ga je izdelala grafična oblikovalka Nika Čepin, vsebuje več elementov, ki prikazujejo delovanje KUD-a Sloga. Maskoti ponazarjata gledališko igro, ki je na Črnovrškem še precej bogata – letno organizirajo vsaj dve gledališki predstavi, na eno pa se odpeljejo z avtobusom, igrana Inventura pa je že tradicionalna. Filmski trak nad maskotama ponazarja filmsko in fotografsko produkcijo. V KUD-u zadnja leta organizirajo fotonatečaj, predvajajo vsaj dva filma letno, vrhunec leta pa je vsakoletna premiera domačega filma, ki ga posnamejo mladi zadloški filmarji. 

Mikrofon ponazarja vodenje prireditev, recitacije, pevske prireditve ter stand-upe, ki so v zadnjih letih čedalje bolj popularni. Maska s filmom, ki spominja na lase, pa ponazarja delavnice, ki jih pripravljajo v KUD-u za otroke in včasih tudi za odrasle. Ime Sloga izhaja še iz časov ustanovitve društva, iz leta 1947. Ker so nekatere prireditve tradicionalne, se z imenom spominjajo in poklanjajo prav tem. Da spomini ne zbledijo, vsako leto pripravijo dve prireditvi, ki se dotikata preteklosti: Nostalgičen večer in Bernardov večer.

Sicer pa bodo v KUD-a Sloga tudi v letu 2020 pripravili pestre manjše in večje prireditve za krajane in zainteresirano širšo javnost. En stand-up nastop je že za njimi, drugega načrtujejo konec marca. Spomladi pa vas bodo vabili še na pustovanje za otroke, futuristični večer s časovno kapsulo, krajevno pevsko revijo, Bernardov večer na predvečer kulturnega praznika, fotonatečaj, ... Že to soboto, 18. januarja, pa vas vabijo na ogled gledališke igre »Barbara, sej bo«, ki so jo pripravili amaterski gledališki kolegi iz Hotedršice.

Oblikovalka Nika Čepin v družbi Lovrenca Habeta in Urbana Podgrajška / foto: FB arhiv