Nik Škrlec gostoval na idrijski gimnaziji

Objavljeno: 24. 12. 2019 ob 11:38 / posodobljeno: 24. 12. 2019 ob 14:39

Avtorica: Petra Likar

Zveza prijateljev mladine Idrija je za otroke tretje triade osnovnih šol iz Cerknega, Spodnje Idrije, Idrije in Črnega Vrha ter dijake Gimnazije Jurija Vege Idrija organizirala predstavo Nika Škrleca z naslovom »Naj gre vse v pi ali kako sem se naučil 3.141 decimalk«. V dveh uprizoritvah si je predstavo ogledalo okrog 800 otrok. 

skrlec-24-12-2019-1.JPG

Vse foto: Jošt Rovtar

V preteklih letih je ZPM Idrija otrokom že podarila koncerte skupine Zablujena generacija, raperjev Nipkeja, Trkaja in Challe Salle-ja ter Marka Hatlaka s skupino. Letos pa so se odločili presekati niz glasbenih nastopov in so tako v goste povabili dramskega igralca.

Predstava je večkrat nagrajeni avtorski projekt dramskega igralca in voditelja oddaje Male sive celice Nika Škrleca, ki je s 3.141 številkami tudi državni prvak v recitiranju števila pi, prejel je Borštnikovo nagrado za mladega igralca, akademijsko Prešernovo nagrado in Severjevo nagrado za igralske stvaritve študentov dramske igre.
Gre za prvo predstavo, ki na oder postavlja memotehniko palače spomina, ki je pogosta tehnika za pomnjenje govorov in seznamov, pri katerih je pomemben vrstni red. Pri tej tehniki si ustvarimo miselno popotovanje po dobro znanem okolju, katerega lokacije postanejo naš vizualni pripomoček, kamor lahko shranimo podobe konceptov, ki si jih želimo zapomniti.

Nik Škrlec v predstavi odigra domišljijski svet, ki se skriva za njegovimi številkami, ter poskuša združiti svet matematike, števil, domišljije in gledališča v dinamično in igrivo celoto domišljijskega absurdnega sveta, v katerem je vse mogoče.

images.png

Nik Škrlec je voditelj oddaje Male sive celice in s 3.141 številkami tudi državni prvak v recitiranju števila pi, prejel je Borštnikovo nagrado za mladega igralca, akademijsko Prešernovo nagrado in Severjevo nagrado za igralske stvaritve študentov dramske igre.

skrlec-24-12-2019-3.JPG
skrlec-24-12-2019-2_edited.jpg
skrlec-24-12-2019.JPG