Ni novih okužb s koronavirusom

Objavljeno: 16. 4. 2020 ob 8:14 - Avtor: spletno uredništvo

Na severnem Primorskem včeraj ni bilo potrjenih novih primerov okužb s koronavirusom. Skupno število uradno potrjeno okuženih oziroma obolelih v regiji je tako, po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, še naprej 21 in to v sedmih občinah: Idrija, Tolmin in Nova Gorica po pet primerov, Cerkno in Ajdovščina po dva, Šempeter-Vrtojba in Bovec po en primer. Seveda pa jih je kar nekaj, zajetih v tej statistiki, tudi že ozdravelo.

koronavirus-negativ

V vseh občinah se še naprej izvaja nadzor nad spoštovanjem odlokov in odredb oziroma prepovedi. V Bovcu so naleteli na nedovoljeno druženje na bencinskem servisu - posredovala je policija. 
V naslednjem obdobju bo ena reševalna ekipa Zdravstvenega doma Tolmin stacionirana v Bovcu pri gasilskem domu. 
Po občinah nadaljujejo tudi s šivanjem in delitvijo zaščitnih mask. Občina Ajdovščina je prejela novo pošiljko 30.000 kirurških mask, kot donacijo jih je zagotovilo podjetje Pipistrel. V naslednjih dneh bo dostavljenih še 30.000 zaščitnih mask. Rotary klub Medana Goriška je domu upokojencev v Podsabotinu podaril 1.000 mask za enkratno uporabo, Občina Brda pa je za osebje in uporabnike tega doma prispevala razkužila in rokavice. Občane Brd, ki delajo v Italiji, pa vedno bolj zanima, kdaj se bodo odprli mejni prehodi v njihovi občini, saj je pot v službo čez kontrolno točko Vrtojba veliko daljša.
V občinah Idrija in Šempeter-Vrtojba iščejo primerne prostore za nastanitev in izolacijo delavcev, ki prihajajo oziroma se v podjetja vračajo iz tujine.