Tratnik in Govekar uspešno začela sezono

Objavljeno: petek, 30. 4. 2021 ob 10:12 | Erik Logar

Kolesarska sezona je že v polnem teku in čeprav so oči slovenske športne javnosti uperjene predvsem v nastope Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja, pa imamo na mednarodnih dirkah svoje predstavnike tudi iz naše občine.

matevz-govekar-30-4-21.jpg

Jan Tratnik tudi letos nastopa za ekipo Bahrain, ki ima v imenu novega sponzorja in sicer Victorious, poganja pedala na dirki po Romandiji. Nastop je pričel zelo uspešno, saj je bil na prologu šesti, dirka pa se bo zaključila v nedeljo, 2. maja.

Vse bolj pa nase na cestnih dirkah opozarja tudi Matevž Govekar, ki je bil pretekli dve sezoni še državni prvak v gorskem kolesarstvu v mladinski kategoriji do 23 let, lani pa je osvojil tudi naslov državnega prvaka v sprintu na velodromu. Od letos je član avstrijske ekipe Tirol KTM Cycling Team, za katero je tudi že zabeležil prvo zmago, saj je vse tekmece ugnal na 59. izvedbi dirke Internationale Kirschblütenrennen v Avstriji. Govekar je bil del dirke član ubežne skupine, katero pa je glavnina pred zaključkom ujela, a Govekar je kljub temu uspel zbrati dovolj moči, da je v ciljnem šprintu osvojil prvo mesto. Uspeh je še toliko večji, ker je imel le dan počitka po 5 etapni dirki »Tour of the Alps«, prvi večetapni dirki, na kateri je nastopil in tudi uspešno prekolesaril do cilja.