Nemški brezdomec v Črnem Vrhu

Objavljeno: sreda, 25. 3. 2020 ob 12:26 / posodobljeno: sreda, 25. 3. 2020 ob 12:45

Civilna zaščita je bila včeraj vključena v reševanje brezdomca, ki je zašel na Črnovrško. Omogočili so mu varno prenočitev in ga usmerili proti Ljubljani.

Avtor: Damijan Bogataj

brezdomec-25-3-2020.jpg

fotografija je simbolična

Na upravi policije so potrdili, da so obravnavali 30-letnega nemškega državljana, ki ni storil nobenega kaznivega dejanja. Pred dnevi je s kitaro, nahrbtnikom in psom zataval na Črnovrško. Domačini so bili pozorni na prišleka in so o njegovem prihodu in neškodljivem pohajkovanju po planoti obvestili pristojne.

Policisti so se z brezdomcem pogovorili in ugotovili, da nima sredstev za preživljanje niti osebnih dokumentov. Iz štaba Civilne zaščite, ki ima te dni polne roke dela zaradi epidemije, so poklicali na nemško veleposlaništvo v Ljubljano, kjer so se za svojega državljana zavzeli. Poskušali mu bodo priskrbeti potrebne osebne dokumente in mu omogočiti povratek v domovino, kar pa v teh dneh ne bo prav preprosto.

Črnovršci so brezdomcu omogočili prenočitev na toplem, saj so se minulo noč temperature spet spustile pod ledišče. Spanje pod milim nebom pa bi bilo lahko za 30-letnika tudi usodno. Danes so ga že opazili, da se je peš odpravil proti Ljubljani.