Nejc Mrak je državni prvak v diviziji I

Objavljeno: sreda, 2. 12. 2020 ob 14:02 | Spletno uredništvo

Vrsto let je Idrija gostila zadnje dejanje državnega prvenstva v reliju. Zaradi epidemije koronavirusa so morali prizadevni organizatorji letos reli odpovedati in tako so seznam najboljših po posameznih razredih določili že po treh odpeljanih relijih. V najšibkejši diviziji I in med mladinci do 23 let se je z naslovom državnega prvaka letos okitil Nejc Mrak iz Idrije.

nejc-mrak-2-12-2020-5.jpg

Kot je sam povedal v pogovoru z novinarjem Erikom Logarjem v TV studiu Idrijskih novic, je z letošnjo sezono izjemno zadovoljen. Odpeljal je dirke v Velenju, Poreču in v Železnikih. Vse mu ni šlo po načrtih, saj se je na domala vseh tekmah soočil s tehničnimi težavami. Te je odpravljal z izjemnim sodelovanjem članov tehnične ekipe, ki odlično obvladajo svoj posel. Razlike med dirkači so bile ob koncu zelo majhne.

»Lepo je odpeljati domačo dirko in pred domačini, to je nekaj enkratnega,« je v studiu povedal Nejc Mrak. Na sedežu za sovoznika sta se v njegovem avtomobilu letos izmenjevala dva sovoznika. Vloga le-tega pa je zelo pomembna in zato si tudi državni prvak želi, da bi v prihodnje sodeloval le z enim. »Ekipa je izjemnega pomena, saj je treba v tednu pred dirko avtomobil pripraviti in po dirki poskrbeti za avtomobil in vso opremo.« Nejc Mrak nastopa z avtomobilom Suzuki Swift, ki potrebuje redno vzdrževanje in nego. Sam si želi boljši model, a trenutno za to žal nima denarja.

Nejc Mrak prihaja iz prave reli družine. V reliju so pred njim nastopali že njegov oče, brat in sestrična.

VIDEO POSNETEK

nejc-mrak-2-12-2020-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Dirkanje ima en svoj čar. Nemogoče je to razložiti z besedami, je treba le poskusiti. To so dnevi pred dirko, priprave, ko prideš na dirko, štartaš, sami brzinci, … Občutek je nemogoče opisati, vse skupaj je treba le doživeti.

»Dirkanje je nekaj posebnega. Vse dogajanje ima poseben čar in to je težko opisati,« je povedal gost v studiu. Med različnimi podlagami pa stavi na makadam in vozišča, ki so zelo zahtevna.

Kako mladi državni prvak načrtuje svojo prihodnost in v kateri diviziji si želi tekmovati v prihodnje ter na katerem reliju je letos poletel s ceste, pa si poglejte v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

in-studio.jpg