ŠPORT

Nea Eržen je prvakinja JV Evrope

Objavljeno: sreda, 1. 9. 2021 ob 7:09 | Spletno uredništvo

Tretji dan Prvenstva JV Evrope, ki te dni poteka v Zagrebu, so se tekmovalci pomerili na dolgi razdalji na terenih blizu Krašića, nedaleč od meje s Slovenijo. Slovenska reprezentanca je zopet zabeležila vrhunske rezultate, največji uspeh pa sta dosegli Nea Eržen in Katja Babič, ki sta postali prvakinji JV Evrope v svojih kategorijah.

orientacija-30-8-2021.jpg

Med ostalimi člani OK Azimut je v kategoriji fantov do 16 let (M16) odlično že drugi dan zapored nastopil 14-letni Rok Bogataj, ki je z devetim mestom obakrat dosegel najboljšo slovensko uvrstitev. Med veterani je bil Valentin Eržen (OK Azimut) tretji v kategoriji M40.

V otroških kategorijah na mednarodnem Odprtem prvenstvu Zagreba, ki poteka vzporedno s prvenstvom JV Evrope, sta bila na stopničkah za zmagovalce še dva tekmovalca iz OK Azimut. Borut Gantar je zasedel tretje mesto v kategoriji M14, Nika Eržen pa drugo mesto v kategoriji W12.

Slovenska reprezentanca je sicer osvojila tri medalje, še dvakrat pa so slovenski tekmovalci stali na zmagovalnem odru, na katerem medalje in diplome prejmejo uvrščeni do šestega mesta. Nea Eržen (OK Azimut) je bila najboljša v kategoriji W16, Katja Babič (OK Komenda) pa v kategoriji W18. Martin Jevševar (OK Brežice) je bil četrti v kategoriji M18, Eneja Osterman (OK Polaris) druga v kategoriji ženskih elit W21E, Mojca Flerin (Kamniški OK) pa četrta v isti kategoriji.

14-letni Rok Bogataj (OK Azimut) je z devetim mestom oba dneva v kategoriji M16 dosegel najboljšo slovensko uvrstitev