Ne predstavljam si življenja brez športa

Objavljeno: 7. 9. 2020 ob 15:28 | Spletno uredništvo

Erik Logar je v tokratnem športnem pogovoru v TV studiu Idrijskih novic gostil Nino Frelih, zmagovalko kraljevske razdalje letošnjega Hg traila v ženski konkurenci. Za 50 kilometrov teka, ob tem 2.680 metrov vzponov, je potrebovala pičlih 6 ur in 35 minut.

118072667_10223837416707790_372246181533

foto: Robert Zabukovec

Kot je povedala gostja v studiu, ji je na progi največ težav povzročala vročina, ki je v letošnjem poletju sicer ni bilo v izobilju. S kondicijo ni imela težav, saj je čas epidemije ponujal obilo možnosti za hojo v hribe in to je Nina skupaj z družino tudi s pridom izkoristila. Z doseženim časom je zadovoljna, imela pa je še kar nekaj »rezerve«. Tekma na domačih tleh ji je predstavljala prednost, saj je lahko tekla sproščeno, ni ji bilo potrebno nenehno iskati prave poti. Na okrepčevalnicah je bila vesela znanih obrazov, proge pa so bile pripravljene odlično, same pohvale za organizatorje in prostovoljce.

Nina Frelih trail teke teče osmo leto, od kar sta si s partnerjem Janom Božičem ustvarila družino. Skupaj sta tekla že prej, vendar le za ohranjanje kondicije za hojo v hribe in plezanje. »Začela sva z gorskimi teki, kratkimi petkilometrskimi vzponi. Jan je potem šel prvi na Tek štirih občin, nekaj let za njim še jaz. Potem pa te kar naenkrat mikajo daljši in daljši teki,« je povedala gostja v studiu. V šport usmerjata tudi svoja otroka, sina Nika in hčer Lino, letošnje poletje sta ju peljala celo na najvišji vrh Slovenije.

navednice-modre_edited.png

Tekma po domačih hribih, poznani ljudje, prijetno vzdušje, ... Na okrepčevalnicah je bilo prav lepo. Uživala sem! Zmage pa nisem pričakovala. Bila sem prepričana, da ne bom zmagala, saj je bila prijavljena tudi Katja Kegl Vencelj, ki pa potem na tekmo ni prišla. Ko nje na startu nisem videla, sem pomislila, da bi pa morda lahko celo zmagala.

»Že lansko leto je bila to njuna želja za zaključek šolskega leta, pa sva ju nekako prepričala, da smo vzpon prestavili za eno leto. Letošnje poletje pa sva jima to željo uresničila. Na vrhu Triglava sta bila prav zares srečna,« je še povedala Nina Frelih v TV studiu Idrijskih novic. Kako izgleda tek po grebenu v visokogorju, koliko kilometrov letno preteče in kateri so njeni najboljši dosežki na trail tekih doma in v tujini pa si poglejte v videoposnetku pogovora iz studia.

nina-frelih-7-9-2020-3.jpg
IMG-20200731-WA0002_edited.jpg