KULTURA

Ivanka in Nikolaj vabita v umetniško kavarno

Objavljeno: četrtek, 9. 12. 2021 ob 8:19 - zadnja posodobitev: 9. 12. 2021 ob 8:54 | Spletno uredništvo

Prodajna galerija in okvirjevalnica Ivanka Nikolaj, ki jo vodi Neža Pavšič, v decembrskih prazničnih dneh pripravlja prav poseben dogodek. Pop-up umetniški sejem bo odprt od 22. do 24. decembra med 10. in 18. uro v Mestni kavarni v Idriji.

ivanka-nikolaj-9-12-2021.jpg

Vodja galerije, kuratorka Neža Pavšič, je v projektu združila preko 25 umetnikov in okoli 50 likovnih del različnih formatov, stilov, motivov in tehnik od platen do grafik. Obiskovalci si bodo lahko ogledali in kupili umetniška dela za prisrčna in cenjena praznična darila. Med drugim bodo na voljo Kleindienstove ilustracije iz knjige Brata pirata in zaklad iz Čokolandije, pa tudi dela mlade in prepoznavne ilustratorke Mance Krošelj.

Ob teh se bodo s svojimi deli predstavili tudi čudovita umetnica Ana Maraž, domačinki Tjaša Gnezda in Urška Jurić, izjemni mladi grafik Borut Cigale ter mnogo drugih. Med večnimi umetniki klasiki ne bodo manjkali niti Rudi Skočir, Rafael Terpin, France Slana, Lojze Spacal, Azad Karim, Vladimir Makuc, ... Na voljo bodo prav posebne umetniške edicije ilustracij Ivanke Nikolaj. Za še bolj prijetno in čarobno vzdušje se bo s pripravo odlične kave, kakava ali čaja projektu pridružila baristka Martina Čuk z blagovno znamko Fina kava.

»Dogodek vabi k nakupu in podpori mladih ter drugih cenjenih umetnikov ter prinaša prijeten osvežitveni veter v že tako zelo okrnjeno kulturno decembrsko dogajanje. V teh treh dneh, od 22. do 24. decembra, prodajna galerija Ivanka Nikolaj gostuje v Mestni kavarni Idrija in srčno vabljeni, da jo tam tudi obiščete,« je v sporočilu za javnost še zapisala Neža Pavšič.

neza-pavsic-3-11-2021.jpg
navednice-modre_edited.png

Dogodek vabi k nakupu in podpori mladih ter drugih cenjenih umetnikov ter prinaša prijeten osvežitveni veter v že tako zelo okrnjeno kulturno decembrsko dogajanje.

NEŽA PAVŠIČ

vodja galerije