|

Navtični klub praznuje 20-letnico

Objavljeno: 30. 7. 2020 ob 20:22 | Spletno uredništvo

V letošnjem letu Navtični klub Merkur Idrija praznuje 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti je Erik Logar v studiu Idrijskih novic gostil Martina Hladnika, predsednika kluba.

martin-hladnik-28-7-2020-6.jpg

Pred letom 2000 so se po pripovedovanju Vitala Wahla idrijski jadralci vsak prvi november zbrali na Hlevišah. Sčasoma so prišli na idejo, da bi v Idriji ustanovili svoj klub. Takratna želja idrijskih jadralcev je bila, da to ne bi bil le jadralni klub ampak navtični klub, s ciljem združevati vse ljubitelje morja. Tako so leta 2000 ustanovili klub na Vojskem, v Sloveniji so tako znani kot klub, ustanovljen na najvišji nadmorski višini, nad 1.000 metrov.
Člani kluba tekmujejo na nacionalnih in mednarodnih regatah, organizirajo pa tudi svojo dirko, imenovano Idrija cup, kjer vse udeležence pogostijo z idrijskimi žlikrofi.
Kako potekajo regate, kako je s podmladkom in kakšni so načrti kluba za naprej pa poglejte v videoposnetku pogovora iz studia Idrijskih novic.

navednice-modre_edited.png

Ko hodimo po Sloveniji in se srečujemo z drugimi jadralci, pa rečemo, da imamo v Idriji klub, nas ljudje pogledajo s ciničnim nasmeškom. Ko povemo, da je to relativno velik klub, da imamo več kot 70 aktivnih članov, pa se začnemo malo bolj resno pogovarjati.

navednice-modre_edited.png

Svoja znanja in veščine želimo deliti tudi z mladimi. Želimo jim predvsem pokazati, da jadranje lahko predstavlja zelo drugačen način preživljanja prostega časa kot biti na računalniku ali telefonu.

martin-hladnik-28-7-2020-3.jpg