Navijači spodbujali Jana Tratnika

Objavljeno: ponedeljek, 24. 5. 2021 ob 8:59 - zadnja posodobitev: 25. 5. 2021 ob 8:42 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik ostaja edini Slovenec v karavani letošnje kolesarske dirke po Italiji. Kolesarji so včeraj del etape prevozil tudi po Brdih in se skozi Novo Gorico pomerili do cilja v Gorici. Jan Tratnik ni ponovil lanskoletne presenetljive zmage na podobni etapi.

jan-tratnik-24-5-2021.jpg

Razlog za to pa je bil že na začetku etape, ko je prišlo do nesreče. Jan Tratnik je bil pri hitrosti 70 kilometrov na uro udeležen v padcu več kot 30 kolesarjev, a jo je k sreči odnesel le z bolečinami. Pri nesrečnem dogodku vsega dva kilometra po začetku preizkušnje v Gradežu si je 31-letni Idrijčan poškodoval koleno.

»Smola, udeležen sem bil v hudem padcu, koleno je malce otečeno. Od začetka ni bilo videti ravno dobro, tudi sam sem moral do zdravnika. Ko je bil kaos in smo začeli še enkrat, pa ni bilo prave moči za pobeg,« je za Radio Slovenija dejal član Bahrain Victoriousa. »Od štarta smo imeli veter v hrbet in smo kolesarili tudi 70 km/h. Ravno pet pozicij pred mano sta dva kolesarja zapela. Vse se je zgodilo v trenutku in kar nekaj nas je padlo. Imel sem nekaj sreče, da se ni kdo zaletel vame od zadaj. Poletel sem čez par kolesarjev. Zaenkrat kaže, da je prišlo le do udarca v koleno, po pregledih pa bomo videli, kako bo,« je trenutek padca ocenil Jan Tratnik.

jan-tratnik-24-5-2021-2.jpg

foto: Bettini

jan-tratnik-24-5-2021-3.jpg

foto: Mojca Vendramin

Dirko so morali v začetku etape predčasno končati Nemec Emanuel Buchmann, sicer šesti v skupnem seštevku, Eritrejec Natnael Berhane, Nizozemec Jos van Emden in Portugalec Ruben Guerreiro.

Jan Tratnik je skozi cilj v Gorici pripeljal v glavnini. Ob trasi ga je bodrilo zelo veliko navijačev, posebej glasni pa so bili prijatelji iz Idrije. Med njimi smo opazil tudi idrijskega župana Tomaža Venclja, ki je ponosno vihral idrijsko občinsko zastavo.

Dan pred etapo po Brdih pa se je Janu Tratniku za las izmuznila zmaga na 250 kilometrov dolgi etapi iz Cittadella do gorskega prelaza Zoncolan, ki jo ocenjujejo kot eno najtežjih na letošnji dirki. Na gorski prelaz je prikolesaril kot drugi in s tem potrdil izjemno pripravljenost in srčnost. Po prihodu na cilj je za medije povedal, da so bili to najdaljši trije kilometri v njegovem življenju.

jan-tratnik-24-5-2021-6.jpg

Idrijski navijači so bili 'razmetani' po celotni slovenski trasi, izstopala pa je JT ekipa (med njimi tudi Janova družina in partnerka, Valter Bonča, ...), ki je bila zbrana v ovinku z največjim naklonom med Dolnjim in Gornjim Cerovim, še ena večja ekipa pa je Jana spodbujala ob vzponu proti Medani. | foto: JT Ekipa

jan-tratnik-24-5-2021-4.jpg

Foto: Toni Gruden / MMC RTV SLO

jan-tratnik-24-5-2021-5.jpg

Foto: JT ekipa