Napeto do zadnje sekunde

Objavljeno: 10. 12. 2019 ob 7:27

Avtor: Klemen Pavrič

Idrijski košarkarji so izkoristili prednost domačega terena in v zadnjih dveh tekmah dosegli dve novi zmagi. Po porazu na Kodeljevem je četo trenerja Kolmana čakal izredno težak obračun proti zelo dobri ekipi Plama Pur iz Ilirske Bistrice. 

Gostje, ki so še lani nastopali v drugi nacionalni ligi in so iz nje izstopili po lastni želji, so poskrbeli za najrazburljivejšo končnico letošnje sezone. Domača peterka si je v prvem polčasu sicer priigrala nekoliko višjo prednost, ki pa je v nadaljevanju skopnela. Borbeni Bistričani so nekaj minut do konca povedli za štiri točke, na roke pa jim je šla tudi poškodba idrijskega centra Simona Tratnika. V zadnje pol minute sta moštvi stopili z izenačenim rezultatom, vodstvo pa je Idrijčanom z metom iz polrazdalje prinesel ta večer zelo razpoloženi Rupnik. Gostje so v zadnjem napadu zapravili žogo, na drugi strani pa je Aljaž Vidmar nekaj sekund do konca z dvema prostima metoma potrdil težko priigrano zmago (70:66). 

V zadnji domači tekmi tega koledarskega leta je v Modri dvorani gostovala ekipa Cerknice. Od prvega sodnikovega žvižga dalje so domačini narekovali ritem ter na koncu slavili z visoko razliko (95:66). Vsi igralci, ki so bili v kadru, so dobili priložnost za igro in se tudi vpisali med strelce. Omeniti velja, da je na roke Idrijčanom šel tudi rezultat s Kodeljevega, kjer je domači Slovan kar nekoliko presenetljivo visoko klonil proti Plami Pur.

To soboto sledi še gostovanje pri Novi Gorici, nato pa bo na vrsti novoletni premor. Novogoričani brez poraza v dosedanjem delu prvenstva sami zasedajo prvo mesto v skupini, tik pod njo pa se na drugem mestu z istim številom točk nahajata Slovan in Hidria.

Tudi selekcija U15 se je v borbenem in izenačenim srečanju prve lige merila s Cerknico ter jo uspela premagati na njihovem terenu. Kadeti so se udarili s favorizirano ekipo Primorske, ki je upravičila vlogo favorita in uspela premagati naše fante. Zasedba U13 se je mudila v Kopru, kjer se je zoperstavila dvema močnima prvoligašema. V prvem srečanju so Idrijčani morali priznati premoč Heliosu, v drugi temi pa je bila boljša tudi domača ekipa Sixt Primorska A. Mladi idrijski košarkarji so se kljub porazoma dobro zoperstavili nasprotnikoma, kar je dober obet pred turnirjem Basket4Kids, ki bo na sporedu 14. decembra. Najmlajši pionirji U11 so v Luciji odigrali turnir Lil Maestro lige, kjer ponovno ni manjkalo borbenosti in lepih potez.