TV STUDIO

Naj bo leto 2022 srečno in uspešno

Objavljeno: petek, 31. 12. 2021 ob 7:57 | Spletno uredništvo

Zadnji gost v nizu oddaj Aktualno v letu 2021 je bil Tomaž Vencelj, župan Občine Idrija. V prednovoletnem pogovoru z urednikom Damijanom Bogatajem je predstavil utrip občine ter načrte za leto, ki prihaja.

idrija-30-12-21.jpg

Rdečo nit delovanja občine v iztekajočem se letu so bili ukrepi za preprečevanje širjenja virusa Covid-19. Epidemija je na vseh področjih korenito zarezala v življenje tako posameznikov kot tudi lokalne skupnosti. Številne dejavnosti so se preselile na splet in ob tem se je izkazalo, da velik del občine nima ustreznega širokopasovnega dostopa do spleta. Župan Tomaž Vencelj je potrdil, da probleme pozna in da se bo v prihodnjem letu stanje na tem področju korenito izboljšalo. Napovedal je tudi skorajšnjo selitev skladišča soli iz zaščitenega območja Kajzer v Ljubevč in potrdil, da ta selitev traja že več kot 4 leta. Pojasnil je okoliščine, ki botrujejo stalnim težavam na parkirišču pred Zdravstvenim domom in predstavil načrte za gradnjo krožišča pri Likarici s prestavitvijo ceste. Zavrnil je odgovornost za to, da se ob cestah ne namestijo modri odsevniki, ki odganjajo divje živali in dodal, da so za to pristojne lovske družine. Župan Tomaž Vencelj je potrdil, da ne podpira zamisli o javni razsvetljavi na Rakah in sprehajališču Pod Golicami.

Z menjavo lastnika je poslopje nekdanje Gostilne Soča dobilo tudi nov program. V poslopju bodo uredili okoli 9 stanovanj in teh bodo najbolj vesele mlade družine. Odstranili bodo tudi že na pol podrte garaže ob poslopju. Mladi bodo zagotovo

VIDEO POSNETEK

tomaz vencelj-30-12-21-2.jpg

veseli tudi informacije, da se bo občina zavzela za vrnitev lokalnega izpitnega centra za opravljanje vozniških izpitov saj sedaj mora po znanje in na vozniški izpit vsako leto vsaj 100 Idrijčanov v Ljubljano.

Župan Tomaž Vencelj je kritičen do odločitve banke NKBM, da iz Spodnje Idrije odpelje še zadnji bankomat. Kakovost življenja na podeželju in tudi v Spodnji Idriji se že vrsto let znižuje. Pošta in banka sta zaprli poslovalnice v manjših krajih saj sledijo le enemu cilju. Ta pa je dobiček in če ga na kateri od poslovalnic ne ustvarijo dovolj, jo preprosto zaprejo.

Ob koncu pogovora, v katerem je predstavil tudi načrte za delovanje v četrtem letu tega mandata, je župan Tomaž Vencelj gledalcem zaželel mirno in uspešno leto 2022.

AUDIO POSNETEK

Tomaž Venceljžupan Občine Idrija
00:00 / 15:57