Nada Božić Eržen na čelu knjižnice

Objavljeno: 8. januarja 2020 ob 9:49 /  posodobljeno: 9. januarja 2020 ob 7:21

Avtor: Damijan Bogataj

V ponedeljek, 13. januarja, bo mesto direktorice idrijske knjižnice kot vršilka dolžnosti prevzela Nada Božić Eržen. Tako je sinoči sklenil svet javnega zavoda Mestna knjižnica in čitalnica Idrija, ki ga vodi upokojena profesorica Lidija Kleindienst.

nada bozic erzen-8-01-020.jpg

Nova vršilka dolžnosti direktorice Nada Božić Eržen v družbi spodnjeidrijskih prvošolcev. / foto: Tanja Čuk

Po odločitvi Milanke Trušnovec, ki je knjižnico uspešno vodila zadnjih 15 let, da se na novem rednem razpisu ne bo več potegovala za opravljanje te funkcije, je svet zavoda objavil dva razpisa. S kandidati, ki so se prijavili na razpis, člani sveta zavoda niso bili zadovoljni in so zato imenovali začasno direktorico. To mesto bo v ponedeljek, 13. januarja, prevzela Nada Božić Eržen iz Cerknega, diplomirana profesorica hrvaškega, srbskega in makedonskega jezika in književnosti. Nova vršilka dolžnosti direktorice je v idrijski knjižnici zaposlena že od leta 2001 in dobro pozna njeno delovanje. Pred njo je oblikovanje petletnega načrta delovanja in razvoja knjižnice, ki je osrednja javna inštitucija na področju kulture v mestu in občini.
Kot je v izjavi za Idrijske novice povedala predsednica sveta Lidija Kleindienst, bo nova v. d. direktorice zavod vodila do izpeljave novega rednega razpisa, a največ eno leto. Dosedanja direktorica Milanka Trušnovec ostaja v kolektivu kot bibliotekarka. Odločitev sveta zavoda je dokončna in je stopila v veljavo z današnjim dnem.