AKTUALNO

Na Vojskem in v Idrijskih Krnicah brez elektrike

Objavljeno: četrtek, 9. 12. 2021 ob 10:00 - zadnja posodobitev: 9. 12. 2021 ob 11:18 | Avtor besedila: Damijan Bogataj

Obilno sneženje, ki je v zadnjih 24 urah zajelo tudi Idrijsko in Cerkljansko, botruje kar nekaj težavam v prometu in zagotavljanju dobave električne energije.

sneg-vojsko-9-12-2021.jpg

foto: Fly up to the sky

Kot so potrdili na upravi elektro podjetja v Tolminu, je celotna Baška grapa ostala brez napajanja z električno energijo. Ob naseljih v dolini pa so brez elektrike tudi bližnja naselja, ki se napajajo z elektriko iz doline kot so Porezen in Bukovski vrh ter Šentviška gora. Brez elektrike so tudi v Gorenji Trebuši, na Vojskem in v Idrijskih Krnicah, saj so prekinjeni daljnovodi. Kot so sporočili iz elektro podjetja v Tolminu, je brez elektrike 58 transformatorskih postaj.

Brez elektrike je po zadnjih podatkih Elektro primorske ostalo okoli 1.100 priključkov na območjih občin Idrija in Tolmin.

Sredi minule noči je bil prekinjen promet na cesti iz Cerknega proti Novakom, saj se je na cestišče zrušilo drevo. Posredovali so gasilci, ki so podrto drevo razžagali in odstranili. Zaradi zrušenega drevesa je prekinjen tudi promet na cesti od Želina do Spodnje Idrije. Pristojne službe si prizadevajo za čimprejšnjo sprostitev prometa.