Na urgenci zaprli vrata

Objavljeno: ponedeljek, 9. 3. 2020 ob 11:23

Iz Zdravstvenega doma Idrija so sporočili, da zaradi več potrjenih primerov okužb s koronavirusom (COVID-19) v Sloveniji od danes dalje v Zdravstvenem domu Idrija veljajo nekatere spremembe v organizaciji dela, ki so povezane s sprejemanjem in obravnavo pacientov.

Avtor: spletno uredništvo

Danes zjutraj so zaprli vrata ambulante nujne medicinske pomoči. Vsi, ki bodo od danes naprej  potrebovali obravnavo v tej ambulanti, morajo najprej pozvoniti na vratih in počakati na zdravstveno osebje.
Tik za vhodnimi vrati v avli ZD Idrija bosta medicinska sestra ali diplomirani zdravstvenik vsakega od prišlekov povprašala glede morebitnih bolezenskih simptomov in znakov. V naslednjih 14 dnevih je prekinjeno izvajanje vseh preventivnih aktivnosti, tako v ZD Idrija kot ZP Cerkno.
Ob tem v sporočilu za javnost v Zdravstvenem domu Idrija poudarjajo, naj v primeru suma na bolezen koronavirusa oboleli ne hodijo v zdravstveni dom, ostanejo naj doma in se telefonsko posvetujejo z ambulanto osebnega zdravnika. Bolezen koronavirusa (COVID-19) se kaže s povišano telesno temperaturo, bolečinami v žrelu, kašljem, lahko težkim dihanjem.
»Vse paciente prosimo, da čim več, predvsem administrativnih opravil, uredijo preko telefona ali Gospodarja zdravja in se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetujejo z ambulantno medicinsko sestro po telefonu,« so v sporočilu za javnost zapisali v upravi Zdravstvenega doma Idrija.
Zaradi spremenjene organizacije dela so spremenjeni tudi urniki dela izbranih osebnih zdravnikov. Posamezne ambulante bodo nadomeščali zdravniki po naslednjem razporedu:
SA Štrukelj nadomešča Nataša Habe, dr. med., spec. in obratno
SA Kavčič nadomešča Silvij Straus, dr. med., spec. in obratno
SA Novak Knap nadomešča Nada Likar, dr. med., spec. in obratno
SA Fenjveši nadomešča Nina Kokalj Oblak, dr. med., spec. in obratno
SA Leskovec nadomešča Anita Klančar, dr. med., spec. in obratno

Vse paciente prosimo, da čim več, predvsem administrativnih opravil, uredijo preko telefona ali Gospodarja zdravja in se o nujnosti obravnave za druga stanja posvetujejo z ambulantno medicinsko sestro po telefonu.

 

Marija Magajne

direktorica ZD Idrija

virus2.jpg