ŠPORT

Na olimpijadi v Tokiu štirje Idrijčani

Objavljeno: torek, 20. 7. 2021 ob 13:17 | Spletno uredništvo

Kljub vsem omejitvam zaradi epidemije virusa covid-19, se bodo na Japonskem konec tega tedna pričele olimpijske igre, ki so največje športno srečanje na planetu. Mesto v olimpijski reprezentanci za vsakega športnika pomeni posebno čast.

Do vstopnice na olimpijski turnir pa ni preprosto priti. Po zapletenem sistemu točkovanja si mora vsak športnik ali ekipa svoje mesto izboriti. Mednarodni olimpijski komite skrbi, da so na eni strani na olimpijadi zastopane vse celine in med njimi najboljši športniki v posamični panogi.

Na letošnje olimpijske igre v Tokio so odpotovali štirje Idrijčani

Ker so športniki odhajali na Japonsko v različnih terminih, župan Tomaž Vencelj ni pripravil sprejema pred odhodom. Nanj pa zagotovo ne bo pozabil po končanih igrah.

Na letošnjih igrah v Tokiu bodo kot člani reprezentance Slovenije udeleženi štirje Idrijčani. V tekmi z gorskimi kolesi se bo z najboljšimi konkurentkami svetovne serije pomerila Tanja Žakelj iz Ledin, mesto v reprezentanci pa je dobil tudi cestni kolesar Jan Tratnik, ki bo iskal priložnost za opazen rezultat. Kot tretji v vrsti idrijskih športnikov bo košarkar Luka Rupnik, četrti med Idrijčani v Tokiu pa direktor članske košarkarske reprezentance Matej Likar.

Ker so športniki odhajali na Japonsko v različnih terminih, župan Tomaž Vencelj ni pripravil sprejema pred odhodom. Nanj pa zagotovo ne bo pozabil po končanih igrah, na katerih imajo tudi športniki iz Idrije resne možnosti za vidne uvrstitve. Ob odlični pripravljenosti pa športniki za izstopajoči rezultat potrebujejo tudi nekaj športne sreče in pri ekipnih športih tudi pomoč kolegov v reprezentanci.

Bodimo ponosni na naše športnike in držimo pesti za dobre rezultate!