Na Medvedjem Brdu pripravljajo novo predstavo

Objavljeno: sreda, 26. 2. 2020 ob 10:55

Kulturno umetniško društvo Medvedje Brdo sodi med mlajša kulturna društva, saj so pred dnevi obeležili prvo obletnico delovanja. Člani društva osrednjo pozornost posvečajo gledališki dejavnosti na prostem.

Avtor: Lovrenc Habe

medvedje-brdo-26-2-2020.jpg

Redki ljubitelji kulture in gledališča v občinah Logatec, Idrija in Žiri si še niso ogledali odmevnih poletnih predstav v tej idilični vasici na stičišču Primorske, Gorenjske in Notranjske. Predsednik društva in režiser Bogdan Žerjal s pomočjo prizadevne ekipe že več let pripravlja uprizoritve slovenskih klasik, ki privabi publiko, da ta leseno tribuno na več ponovitvah zapolni do zadnjega sedeža. Samo v lanskem letu si je premiero in devet ponovitev igre Cirila Kosmača »Tistega lepega dne« ogledalo vsaj 200 ljudi na vsaki predstavi, velika je bila tudi podpora medijev in domačinov. Režiser Bogdan Žerjal je na občnem zboru povedal, da je zelo zadovoljen z opravljenim delom in je vsem sodelujočim čestital in se zahvalil za opravljeno delo. Obetavno pa je tudi, da se je občnega zbora udeležilo veliko mladih igralcev in tehničnih delavcev.

Novo kulturno društvo tudi v letu 2020 bogati kulturno dogajanje v kraju. Vsestranski član Roman Treven že pripravlja pravljične urice za otroke, podpredsednik Lovrenc Habe filmski večer, obeta se tudi organiziran izlet v profesionalno gledališče. Največji dogodek leta pa ostaja premiera nove slovenske klasike in če bo vreme naklonjeno vsaj deset ponovitev v poletnih mesecih.

67643790_2804776672884935_30770712856210

Lovrenc Habe v vlogi Štefuca in Karin Žerjal kot Hedvika v lanski predstavi Tistega lepega dne