Na Kolektor samo z masko

Objavljeno: petek, 27. 3. 2020 ob 12:37 / posodobljeno: petek, 27. 3. 2020 ob 17:52

Od ponedeljka, 23. marca, so na Kolektorju v veljavi posebni varnostni ukrepi. Vsi se nanašajo na preprečevanje morebitnega širjenja koronavirusa med zaposlenimi.

Avtor: Damijan Bogataj

image.jpeg

Obseg proizvodnje na Kolektorju v Idriji prilagajajo potrebam trga. Za vse, ki dnevno prihajajo v prostore Kolektorja, so ta teden v veljavi zaostrena navodila, ki se jih morajo vsi dosledno držati. Za izvajanje skrbijo posebej izurjene ekipe. Vsak od zaposlenih si mora ob prihodu na delo na sprejemni točki razkužiti roke in si nadeti svežo obrazno masko. Še pred elektronsko prijavo prisotnosti prevzame nadomestno masko in steklenico vode. Člani ekip vsakemu pomagajo pri nameščanju mask in svetujejo, kako jo uporabljati.

Na območje Kolektorjevih poslovnih prostorov v Idriji je po novem mogoče dostopati le skozi dve vstopni točki. Prva je urejena pod nadstrešnico na Vojkovi ulici in druga ob prehodu iz parkirišča proti proizvodnim halam na desnem bregu Idrijce. Ostali vhodi v poslovne prostore so zaprti.

image (1).jpeg

Vsak od zaposlenih si mora ob prihodu na delo na sprejemni točki razkužiti roke in si nadeti svežo obrazno masko. Še pred elektronsko prijavo prisotnosti prevzame nadomestno masko in steklenico vode.

Poti znotraj proizvodnega območja so označene, zaradi varnosti pa je izhod mogoč na vseh izhodih, ki so jih zaposleni uporabljali že do zdaj.

Vsi zaposleni na Kolektorju, ki so v teh dneh na delovnih mestih, dobijo komplet zaščitne opreme, kamor sodijo obrazna maska ter rokavice in očala, kjer je to potrebno. Uporaba zaščitne opreme je obvezna tako za režijo kot tudi za proizvodnjo. S ponedeljkom so začeli tudi z brezkontaktnim merjenjem telesne temperature vseh zaposlenih, ki so vključenih v delovni proces.

»Delo v Kolektorjevih podjetjih na idrijski lokaciji in njihovih podružnicah poteka v omejenem obsegu. Proizvodnjo dnevno prilagajamo potrebam naših kupcev. Hitro se zmanjšuje proizvodnja izdelkov za avtomobilsko industrijo z izjemo neevropskih kupcev,« je v sporočilu za javnost zapisala Polona Rupnik, tiskovna predstavnica skupine Kolektor.

Pri izdelkih, ki niso vezani na avtomobilsko industrijo, večjega upada naročil na Kolektorju ne beležijo.