Na Hrvaško poslali 143.500 evrov pomoči

Objavljeno: petek, 8. 1. 2021 ob 8:01 | Spletno uredništvo

Rdeči križ Slovenije je v četrtek, 6. januarja, nakazal 70.000 evrov na račun Rdečega križa Hrvaške za pomoč prizadetim ob potresih. Sredstva so prispevali posamezniki in podjetja iz vse Slovenije. Skupaj je Rdeči križ Slovenije za pomoč prizadetim v potresih na Hrvaškem prispeval 143.500 evrov.

Po potresih na Hrvaškem Rdeči križ Slovenije s kolegi iz Rdečega križa Hrvaške, ki na terenu pomagajo prizadetim, dnevno izmenjuje informacije o potrebni pomoči. V trenutnih okoliščinah so za ukrepanje na terenu in tudi za kasnejše odpravljanje posledic potresa najbolj potrebna denarna sredstva, ki jih namenjajo za izvajanje humanitarne pomoči. Ob tem so v Hrvaškem Rdečem križu pozvali k sledenju preverjenih novic v uradnih medijih in ne nasedanju lažnim novicam, ki so se širile prek družbenih omrežij in s širjenjem razdora v družbi povzročile veliko škodo prizadetim v potresu, ki nujno potrebujejo pomoč.

Na zelo velikem potresnem območju je več kot 305 odročnih in težko dosegljivih zaselkov in vasi, do mnogih ne vodijo ceste in poti, številne pa so sedaj uničene in težko prevozne, zato so nekateri čakali na pomoč dlje.

Rdeči križ Slovenije prosi in poziva vse, ki želijo pomagati prizadetim ob potresih na Hrvaškem, da svoj prispevek za akcijo »Potres Hrvaška« nakažejo na transakcijski račun Rdečega križa Slovenije.