V Hidrii zanikajo prisotnost virusa 

Objavljeno: sreda, 11. 3. 2020 ob 14:38 / posodobljeno: sreda, 11. 3. 2020 ob 15:36

Erik Blatnik, tiskovni predstavnik skupine Hidria, je v sporočilu za javnost zanikal podatke, da je eden od zaposlenih na Hidrii okužen s koronavirusom.

Avtor: spletno uredništvo

Njegovo sporočilo medijem je posledica številnih zapisov, ki so se danes dopoldne razširjali po medmrežju. V njih so pisci razširjali podatek o tem, da naj bi bil eden od uslužbencev Hidrie okužen. To po izjavi Erika Blatnika ne drži. »Do danes v naši korporaciji nismo zabeležili nobenega primera okužbe. Položaj in gibanje virusa pozorno spremljamo. Za naše zaposlene redno osvežujemo podatke in nasvete v zvezi z virusom, ki temeljijo na informacijah in navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ in Vlade RS. V primeru pojave koronavirusa v naši korporaciji bomo temu ustrezno ukrepali,« je še zapisal Erik Blatnik, tiskovni predstavnik skupine Hidria.

E.G.O.-Cerkno-Slovenien_37.jpg

V podjetju Eta d.o.o. Cerkno so vse zaposlene temeljito seznanili s samozaščitnimi ukrepi in odpovedali vsa potovanja uslužbencev v tujino.

Pojav virusa v svetu pa vpliva tudi na utečene prodajne poti naših podjetij. Robert Vuga, direktor podjetja Eta Cerkno, je danes potrdil, da so v Eti zaradi koronavirusa v zadnjem obdobju zabeležili povečane količine naročenih izdelkov, vse zaposlene so temeljito seznanili s samozaščitnimi ukrepi in odpovedali vsa potovanja uslužbencev v tujino. Zaposlena, ki sta se vrnila iz okuženih območij v Italiji in ne kažeta znakov bolezni, pa so napotili na 14-dnevno preventivno zasebno karanteno. Tudi poslovodstvo tega največjega podjetja v občini Cerkno je odpovedalo udeležbo na vseh poslovnih dogodkih znotraj sistema E.G.O., udeležbo na sestankih pa sedaj nadomeščajo z uporabo sodobnih elektronskih tehnologij. Število bolniških odsotnosti v meseci februarju in marcu je, po izjavi Roberta Vuge na današnjem srečanju z novinarji, povsem primerljivo izostankom v lanskem koledarskem letu.
Iz preventivnih razlogov pa bo prihodnji teden zaprt center šolskih in obšolskih dejavnosti v Cerknem, ki je sicer čez celo leto polno zaseden. Kot je potrdil vodja Domen Uršič, so se za odpoved gostovanja otrok odločili po temeljitem razmisleku in v dogovoru s pedagoškim vodstvom šole, katere učenci bi sicer po planu prihodnji teden preživeli v Cerknem.